Paşinyan'dan geri vites: Azerbaycan ile barış yapılmalı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, BM'nin 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında geçmiş günlerdeki saldırgan tavrının aksine Azerbaycan ile barış sürecinin başlatılması gerektiğini duyurdu.
Paşinyan'dan geri vites: Azerbaycan ile barış yapılmalı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, BM'nin 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Ermenistan'ın geçtiğimiz yıllardaki saldırgan tavrının aksine Azerbaycan il Ermenistan'ın barış yapması gerektiğini belirterek, "Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, BM'nin 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında geçmiş günlerdeki saldırgan tavrının aksine Azerbaycan ile barış sürecinin başlatılması gerektiğini" söyledi.

Karabağ savaşı sonrası imzalanan anlaşmayı hatırlattı

Azerbaycan Devletinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonrası Karabağ tekrar Azerbaycan'ın kontrolüne girmişti. Başbakan Paşinyan, Karabağ savaşı sonrası 30 Ağustos'ta Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırın belirlenmesi konusunda iki ülke komisyonlarının çalışma esaslarını düzenleyen ortak yönetmeliğin imzalandığını, bunun da iki ülke arasında imzalanan ilk yasal belge olduğunu hatırlattı.

"Azerbaycan'ın topraklarında gözümüz yok"

Söz konusu yönetmeliğin imzalanmasının, Azerbaycan ve Ermenistan’ın karşılıklı olarak toprak bütünlüklerini tanıdığı ve birbirlerinden herhangi bir toprak talebi olmadığını teyit eden bir mutabakatın göstergesi olduğunu ifade eden Paşinyan, geriye yalnızca barış anlaşmasının imzalanmasının kaldığını dile getirdi.

Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de iki ülke arasındaki barış anlaşmasının taslak metninin yüzde 80’inde uzlaşı sağlandığını belirttiğini hatırlatarak, Ermeni tarafının bu maddelerle barış anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu ve kalan konuların müzakere edilmesine devam edilmesini önerdiğini söyledi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.