Umre için koronavirüs önlemi

Umre için koronavirüs önlemi

TÜRSAB Hac ve Umre İhtisas Başkanı Yurdakul "Suudi Arabistan'da bulunan uluslararası havalimanlarında tüm önlemler alındı. Uluslararası standartlarda kontroller yapılıyor. Umre ve hac organizasyonunu aksatacak herhangi bir kriz söz konusu değil" dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hac ve Umre İhtisas Başkanı Harun Yurdakul, Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile acentalar üzerinden irtibatlarının sürdüğünü ifade etti.  Türkiye'den 400 bine yakın vatandaşın umre için kutsal topraklara gittiğini, 2020 yılında 83 bin vatandaşın hac farizasını gerçekleştirmek üzere yine Mekke ve Medine'ye gideceğini bildiren Yurdakul, "Gerek Sağlık Bakanlığı'mız gerek Diyanet İşleri Başkanlığı'mız ile süreci takip ediyoruz. Şu ana kadar Suudi Arabistan'da resmi olarak teyit edilmiş bir vaka bulunmuyor. Biz Suudi Arabistan'da bulunan acentalar ile sürekli irtibat halindeyiz. Suudi Arabistan'da bulunan uluslararası havalimanlarında tüm önlemler alınmış durumda. Uluslararası standartlarda kontroller yapılıyor. Umre ve hac organizasyonunu aksatacak herhangi bir kriz söz konusu değil." diye konuştu.

Koronavirüsün 27 derece ve altında yaşadığına dair sağlık raporları olduğunu belirten Yurdakul, "Suudi Arabistan'da ortalama sıcaklığın 35 derece olduğunu biliyoruz. Bölgeden bize bir vaka haberi gelirse hemen kriz masamızı oluşturacağız ve yetkili makamlar ile önlemlerimizi alacağız. Bu haliyle hac ve umre organizasyonları sorunsuz bir şekilde yürütülmeye devam edecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.