Beslenme listeleri velilerin boynunu büküyor

Beslenme listeleri velilerin boynunu büküyor
Veliler bu yıl okulların isteği beslenme listesi ve ekstra kırtasiye gibi taleplerden kafasını kaldıramadı.

Hayat pahalılığı ve enflasyon ücretli çalışanların belini bükmüşken ekonomik kriz ilkokul öğrencilerini de etkilemeye devam ediyor. 2021 yılında yapılan çocuk yoksulluğu çalışmalarında acı gerçek gözler önüne serilmiş Türkiye’deki her dört çocuktan birinin okula aç bir şekilde gittiği ortaya çıkmıştı.

Dar gelirli veli kara kara düşünüyor

Hal böyleyken Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla öğretmenler tarafından ilkokul öğrencilerine verilen beslenme listeleri tepki çekti. Verilen listelerdeki yiyecekleri karşılayamayan veliler duruma, “Parası olan var olmayan var. Bu uygulama acilen sona erdirilsin” diyerek tepki gösterdi. Ekstradan okulların her yıl aslında okul bütçesinden alınması gereken kalemlerin veliler tarafından karşılandığı iddiaları güdeme geldi.

bha-haber-ici-50.png

Konya’da bir okulda ilkokul öğrencileri için verilen beslenme listesi, “işçi çocuğu bu yemekleri nereden bulacak?” sorularını akıllara getirdi. Beslenme listesi şu şekilde; Pazartesi Kek/Poğaça, Salı Hamburger, Çarşamba Kaşarlı tost, Perşembe döner ekmek, cuma köfte ekmek.

Devleti göreve çağırdı

Konuya ilşkin BBN Haber’e konuşan Çocuk Haklarını Koruma Derneği Başkanı Hakkı Ünalmış, okul çağındaki beslenmenin önemine vurgu yaprak, “ Çocuklar zaten okula yemek için bir şey götüremiyor. Belediyelerin bu konuda önlem alması gerekiyor. Devletin çocuklara günde en az bir öğün sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.