Bölgenin gözde eğitim ve sağlık merkezi: Selçuk Tıp
İnşaatına dönemin devlet başkanı tarafından 1984 yılında temeli atılmak suretiyle başlanan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi; uzun bir inşaat döneminden sonra tamamlandı. Başlangıçta ihaleyi alan firma, 10 yıllık dönemde (1994 yılına kadar) inşaatın sadece yüzde 17 civarında bir kısmını gerçekleştirdi ve bu firmanın işi bırakmasıyla ikmal inşaatı ikinci bir firmaya verildi. Bu firma da 2009 yılına kadar kalan yüzde 83’lük kısmını gerçekleştirdi.
Hastaneye 6 Eylül 2002 tarihinde Prof. Dr. M.İ. Safa Kapıcıoğlu YÖK Genel Kurul Kararıyla kurucu Dekan olarak atanmıştır. Şubat 2009’da 6 adet ameliyathane salonu hizmete açılmış ve 2 hasta katında hasta alımına başlandı. Hastanenin resmi açılışı ise 17 Aralık 2010 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve milletvekillerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. 25 yıllık rüyanın hasta kabulüne başlamasıyla gerçekleştiği hastane; 130 bin metrekarelik kapalı, 160 bin metrekarelik açık alan ve 22 adet ameliyathane salonu olmak üzere 934 yatak kapasitesine sahip.
LİTERATÜRLÜK OPERASYONLAR
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, kısa zamanda bölgenin gözde eğitim ve sağlık merkezi haline geldi. Konya'da başta onkoloji, obezite ve plastik cerrahisi olmak üzere başarılı ve literatürlük operasyonlarıyla adından söz ettiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Avrupa, Afrika ve Avusturalya gibi dünyanın birçok yerinden gelen hastaya şifa dağıtıyor. İlave yatırımlar ve gelişmiş teknolojilerle donatılan hastane bin 700 kişilik sağlık çalışanıyla yılda ortama 800 bin hastaya hizmet veriyor.
Yılda 55 binden fazla hastanın yatak hizmeti aldığı yerde 50 binin üzerinde ise ameliyat yapıldı. Laboratuvar ve görüntüleme merkezlerinde 6 milyondan fazla tetkik, tahlil ve görüntüleme işlemi gerçekleştirildiği hastanede 25 bin kişi de kemoterapi ve diyaliz gibi sağlık hizmeti aldı.
DÜNYANIN ÖTEKİ UCUNDAN HASTA GELİYOR
Hastanede sürekli gelişen, kendini yenileyerek teknolojiyi takip eden genç ve dinamik bir ekibin çalıştığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, başarılı işlerle bölgenin sağlık güvencesi haline gelen bir kurum olduklarını aktardı. Şahin, başta onkoloji, obezite ve plastik cerrahisi olmak üzere belli alanlarda öne çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Uluslararası tanınırlığı ve güvenirliği olan bir sağlık kuruluşu haline geldik. Başta onkoloji, obezite ve plastik cerrahisi olmak üç alanla ilgili yurt dışından yoğun talep alıyoruz. Başka ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızdan duyup bize başvuran yabancı uyruklu hastalar var. Dünyanın öbür ucu Avusturalya'dan bile hastalar geliyor. Avrupa'daki Türk vatandaşlarımız, komşu ülkelerin vatandaşları yoğun şekilde hastanemize başvurmaktadır. Ortopedi ve diğer alanlarda da yoğun bir talep alıyoruz. Diş hekimliği fakültemiz, tanınırlığı, bilinirliği ve güvenirliği olan bir kurum. Buraya da çok sayıda yurt dışından hasta gelmektedir."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.