Her 3 öğrenciden sadece biri üniversite hayaline kavuşacak

Her 3 öğrenciden sadece biri üniversite hayaline kavuşacak
Bu yıl YKS’ye 3 milyon öğrenci katılırken ikinci öğretimlerin kapatılması, 4 bölümde kontenjan düşürülmesi gibi faktörlerle her 3 öğrenciden yalnızca biri “üniversite” hayaline kavuşacak

YÖK devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarını kapatıp mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda ise kontenjan azaltma yoluna giderken üniversite hayali kuran milyonlarca genç için kötü haber verildi. Bu yıl sınava giren 3 milyon adaydan sadece 3’te 1’i devlet ve vakıf üniversitelerinde lisans ve ön lisans programlarına yerleşebilecek.
DOĞRU TERCİH ÇOK ÖNEMLİ
Üniversite adayları YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih olan 17 Temmuz’u beklerken, 2024 YKS tercih kılavuzu da merak konusu oldu. “3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığı YKS’de, 1 milyon üstü kontenjan için doğru tercih çok önem arz ediyor” diyen Uzmanlar süreçte doğru tercihin önemine dikkat çekerek tercih sürecinde danışmanlık hizmetinin alınması gerektiğini ifade ediyor.
İŞ İMKANI YÜKSEK 4 YILLIK BÖLÜMLER
Yapılan araştırmalara göre mezunları en çok istihdam edilen ve iş imkanı yüksek 4 yıllık bölümler ise şöyle sıralanıyor; Özel eğitim öğretmenliği (%96,0), Tıp (%94,3), Elektrik öğretmenliği (%91,3)
Elektronik öğretmenliği (%90,6), Otomotiv öğretmenliği (%90,1), Bilgisayar öğretmenliği (%89,9), Bilgisayar sistemleri öğretmenliği (%89,6), Ebelik (%89,6), Hemşirelik (%89,1), Metal öğretmenliği (%88,6), Matematik mühendisliği (%87,9), Dil ve konuşma terapisi (%87,9), Sınıf öğretmenliği (%87,9)…

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.