KONYA HABER
Konya
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
BBN Haber Eğitim Konya Büyükşehir'den farkındalık eğitimi

Konya Büyükşehir'den farkındalık eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında, Akören ilçe merkezinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında ilkokul çocuklarının sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak amacıyla Akören ilçe merkezinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Paşa İlkokulu 3. ve 4.sınıf öğrencilerine Hijyen ve Gıda Okuryazarlığı konularında eğitim verdi.

Çocukların sağlıklı beslenme bilincinin küçük yaşta geliştirilmesi hedeflenen çalışmada öğrencilere Hijyen ve Gıda Okuryazarlığı konularında eğitim verildi. Eğitimde öğrencilere; gıdanın sofraya gelene kadar geçirdiği süreçler, sağlıklı ve güvenli gıdayı ayırt edebilmeleri için yapılması gerekenler, elleri yıkamanın önemi, gıdayı doğru saklama ve temiz tüketme alışkanlığı kazanma, gıda israfını önlemenin önemi gibi konular anlatıldı.

ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI İÇECEK YAPMAYI ÖĞRENDİ

Eğitimlerin ardından öğrencilerle birlikte sağlıklı içecek hazırlama etkinliği yapıldı. Bu sayede çocukların hem uygulamalı öğrenme yoluyla bilgilerini pekiştirmeleri hem de sağlıklı alternatif içecekleri tanımaları sağlandı.

Hazırlanan içecekler, dayanışma ve paylaşma kültürünü güçlendirmek amacıyla okuldaki tüm sınıflara ikram edildi.

Aldıkları bilgilerle gıdaları daha doğru şekilde tüketmeyi öğrendiklerini belirten öğrenciler, yeni bilgiler edinmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Etkinlikle öğrencilerin hem gıda güvenliği ve hijyen konularında bilinçlenmeleri, hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarını günlük yaşamlarına taşımalarına katkı sağlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *