Konya'da girişimcilik rüzgarı

Konya'da girişimcilik rüzgarı

Mevlana Kalkınma Ajansı ile Konya-Karaman Bölgesi'nde yer alan üniversiteler arasında “TeknoGirişim Derslerinin Verilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Mevlana Kalkınma Ajansı ile Konya-Karaman Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında imzalanan “TeknoGirişim Derslerinin Verilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, üç dönemdir süren TeknoGirişim Dersi Programı’nın dördüncü dönemi başladı.

Bu dönemle birlikte, TR-52 Konya-Karaman Bölgesi’nde girişimcilik altyapısının güçlendirilmesi, yatırım potansiyeli olan proje fikirlerinin geliştirilmesi ve girişimci adaylarıyla yatırımcıların buluşturulması amaçlanıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 128 öğrenciye eğitim verilecek.

mevlana-kalkinma-ajansi.jpg

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, girişimciliğin son yıllarda önem kazandığını ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Protokol kapsamında, daha önce 800’den fazla öğrenciye TeknoGirişim dersi verildi ve başarılı proje fikirleri geliştiren öğrenciler, teknik danışmanlık ve mentörlük hizmetlerinden yararlandı.

Bostancı, “Bu destekler, öğrencilerin girişimcilik ekosisteminde aktif rol almasını sağlamakta ve bölgedeki inovasyon potansiyelini artırmaktadır” dedi. Ayrıca, 4. dönem sonunda başarılı proje fikirlerine teknik destek verileceğini vurgulayarak, genç girişimcilere profesyonel becerilerini geliştirmeleri için eğitimler sunulacağını açıkladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.