Konya'daki öğrenciler 4 çeşit yemeği 30 liraya yiyecek

Konya'daki öğrenciler 4 çeşit yemeği 30 liraya yiyecek
Üniversite için tercih maratonuna hazırlanan öğrencilere bir müjde daha geldi. Konya'daki dev üniversite 4 çeşit yemeği 30 liraya verecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), aday öğrencileri doğru ve hızlı şekilde birinci ağızdan bilgilendirmek amacıyla hayata geçirdiği 3 gün sürecek ‘Soru ve Cevaplarla NEÜ Online Tanıtım Günleri’ canlı yayınının ilk programını gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. İbrahim Çetin’in üstlendiği, öğrencilerin merak ettiği soruların cevaplandığı canlı yayının ilk gününde NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, NEÜ’nün öğrencilere sunduğu imkanlar, fiziki ve akademik olanaklar hakkında açıklamalarda bulundu.

prof-dr-cem-zorlu-necmettin-erbakan-universitesi-ulkemizde-ve-dunyada-iddiali-universiteler-arasina-girecek-4.jpg

Canlı yayında barınma, ulaşım, beslenme, sağlık ve güvenlik konularında gelen soruları cevaplayan Prof. Dr. Cem Zorlu, “Barınma ve ulaşım problemi olmayan bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizi en fazla etkileyen noktalar bunlar. Üniversitemizin her bir noktasına ve şehir merkezine çok rahatlıkla ulaşılabiliyor. Köyceğiz Kampüsümüzde bin 560’ar kişilik kız ve erkek yurdumuz geçen yıl itibarıyla hizmete girdi. Yeni yurtlar da yapılacak. Evlerde kalmak isteyen öğrencilerimiz için de Meram’da bol miktarda apart var. Ayrıca özel yurtlar da bulunuyor. Şehir olarak Konya’ya da ulaşım çok kolay. Anadolu’nun merkezinde yer alan Konya, şehirlerarası ulaşımda hızlı, rahat ve ekonomik imkânlara sahiptir. Eskişehir, Ankara ve İstanbul ile arasında gerçekleşen Yüksek Hızlı Tren seferleri size güvenlikli bir yolculuk ve zaman tasarrufu sağlar. Ülkemizin ve dünyanın pek çok merkezine uçak seferleri düzenleyen havaalanının yanı sıra tüm şehirlere ve Konya’nın bütün ilçelerine otobüsle kolaylıkla erişebilirsiniz. Göreve geldiğim dönemde 3 çeşit olan yemeği 4’e çıkardık. Yemediğim yemeği öğrencime ve personelime yedirmem. Her gün mutlaka pişirilen yemek bana da gelir ve tadına bakarım. Gelecek yıl öğrencilerimiz 30 lira vererek 4 çeşit yemeği yeme imkanına sahip olacaklar. Yemek konusunda öğrencilerimiz hiçbir sorun yaşamazlar. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültemizin bin 500 yataklı bir hastanesi var. Öğrencilerimiz sağlık ihtiyaçlarını hastanemizden karşılayabilirler. Konya güvenli bir şehir. Üniversitenin güvenliğinden önce, şehrin güvenli olması gerekir. Konya, Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden birisi. Üniversitemizde de bu güvenliği daha da artırmak amacıyla turnikeler bulunuyor. Neredeyse kartsız hiçbir yere giriş çıkış mümkün değil. Güvenlik görevlilerimiz bu konuda çok hassas. Kampüslerimiz güvenlik kameraları ile 7/24 kontrol altında tutuluyor. Hamdolsun bu zamana kadar huzur içerisinde eğitim-öğretim hayatı geçirdik. Bundan sonra
da aynı şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum