Konya'daki öğrenciler yaz tatili kitaplarına kavuştu

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü “Padişah İmamı Mehmet Zeynel Abidin Efendi Vakfı’nın hayır şartı gereği İsmet Paşa İlkokulunda kitap dağıttı.
Konya'daki öğrenciler yaz tatili kitaplarına kavuştu

Selçuklu, Beylikler ve Osmanlıdan bizlere emanet bırakılmış atalarımızdan miras kalan vakıflarımızın vakfiyelerinde yer alan hayır şartlarını Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yerine getirmektedir.
Zeynel Abidin Efendi taşra okullarına kitap satın alınıp gönderilmesi şartı ile 1830 M ( 1245 H ) yılında “Padişah İmamı Mehmet Zeynel Abidin Efendi Vakfını İstanbul’da kurmuştur. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz KILINÇ kitap dağıtımında yaptığı açıklamada “Atalarımız Anadolu’yu sadece savaşarak değil vakıflar kurarak yurt edinmiştir. Vatanımızın dört bir yanında Vakıf Medeniyeti ve Kültürünün birçok örneği görülmektedir.

whatsapp-image-2024-06-04-at-18-05-25.jpeg

Öğrencileri pikniğe götüren vakıf, genç kızlara çeyiz veren vakıf, mahalleye çeşme yaptıran vakıf, leyleklere bakan vakıf gibi pek çok ilginç vakıf kuran aralarımız eğitim alanında birçok da vakıflar kurmuştur. Bu gün burada 1830 yılında kurulmuş Padişah İmamı Mehmet Zeynel Abidin Efendi Vakfının hayır şartını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projeyi başlatan Vakıflar Genel Müdürlüğü yurdun dört bir yanında taşra okullarına kitap göndererek vakfımızın hayır şartını yerine getirmiş bulunmaktadır. İsmet Paşa İlkokulunu seçmemizin amacı da okulun Hocazade Ahmed Efendi bin Mehmed Efendi Vakfı’na ait olmasıdır. Eğitim alanında desteklerini esirgemeyen Vakıflar Genel Müdürümüz Sn. Sinan Aksu bey’e teşekkür ediyoruz” dedi

whatsapp-image-2024-06-04-at-18-05-24-1.jpeg

Kitap dağıtımına Bölge Müdürümüz Yılmaz KILINÇ, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat YİĞİT ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ’ın katıldı.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.