Konya'ya en çok bu bölgelerden öğrenci geliyor! Dikkat çeken Ankara detayı

Konya'ya en çok bu bölgelerden öğrenci geliyor! Dikkat çeken Ankara detayı
Üniversite adayı öğrencilerin tercih maratonu sürerken, Konya'yı tercih edecek olan öğrenciler en çok bu bölgelerden oluyor.

Konya'yı en çok tercih eden öğrenciler, bu bölgelerde yaşıyor... Bölgesel düzeyde bakıldığında Konya’ya 18.772 öğrenci ile en çok İç Anadolu Bölgesinden öğrenci geldiği görülmektedir. Konya’ya şehir dışından gelen öğrencilerin yaklaşık %20,2’si İç Anadolu Bölgesinden gelmektedir. Bölge içerisinde Konya’ya en çok öğrenci gönderen il 4.286 öğrenci sayısı ile Ankara olmuştur. Ankara’nın ardından 3.329 öğrenci sayısı ile Karaman ikinci, 2.589 öğrenci sayısı ile Aksaray üçüncü sırada yer almaktadır.
AKDENİZ VE KARADENİZ’DEN TALEP VAR
İç Anadolu Bölgesinin ardından en çok öğrenci 11.791 öğrenci sayısı ile Akdeniz Bölgesinden gelmektedir. Akdeniz Bölgesi içinde Konya’nın en çok öğrenci çektiği il 2.399 öğrenci sayısı ile Adana’dır. Adana’nın ardından 2.358 öğrenci sayısı ile Kahramanmaraş ikinci, 2.174 öğrenci sayısı ile Mersin üçüncü sıradadır.
Konya’nın en çok öğrenci çektiği üçüncü bölge 2023 yılında da değişmemiş ve Karadeniz Bölgesi olmuştur. Karadeniz Bölgesinden toplamda 7.656 öğrenci Konya’ya eğitime gelmiştir. Karadeniz Bölgesi içinde en çok öğrenci gönderen il, 1.038 öğrenci sayısı ile Çorum olmuştur. Çorum’un ardından 904 öğrenci sayısı ile Samsun ikinci, 814 öğrenci sayısı ile Ordu üçüncü sırada yer almaktadır.
MARMARA BÖLGESİ ÖĞRENCİLERİ KONYA’YA GELMİYOR!
Konya’da en az öğrencisi bulunan bölge 2.879 öğrenci sayısı ile Marmara Bölgesidir. Marmara Bölgesi içinde Konya’ya en çok öğrenci gönderen il ise 692 öğrenci sayısı ile Bursa’dır. Bursa’nın ardından 510 öğrenci sayısı ile İstanbul ikinci, 399 öğrenci sayısı ile Balıkesir üçüncü sırada yer almaktadır.
Konya’da en az öğrencisi bulunan il 2023 yılında da değişmemiş ve Yalova olmuştur. Yalova 53 öğrenci sayısı ile listede yer almıştır. Yalova’nın ardından 57 öğrenci sayısı ile Tunceli ikinci, 58 öğrenci sayısı ile Edirne üçüncü sırada yer almaktadır.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.