Konya'ya gelmek isteyen üniversite öğrencilerine fırsat! NEÜ'den rekor burs

Konya'ya gelmek isteyen üniversite öğrencilerine fırsat! NEÜ'den rekor burs
Üniversite adayları tercih maratonuna hazırlanırken Konya’daki bu üniversite adeta çıldırdı! NEÜ, YKS’de dereceye giren öğrencilere aylık 40 bin lira burs vadediyor

3 milyon öğrencinin katılığı YKS’nin ardından gözler tercih maratonunda. 1 milyondan fazla öğrenci yeni eğitim öğretim yılına “üniversiteli” olarak girmek için heyecanlı bir bekleyişe girerken üniversiteler de cazip fırsatlar sunarak öğrencilerin öncelikli tercihi olmak istiyor. Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi de başarılı öğrencileri Konya’ya getirmek için kesenin ağzını açtı.

Üniversitenin öğrenci destek programları, eğitim ve öğretim olanaklarını geliştirmek için faaliyet gösteren Necmettin Erbakan Üniversite Geliştirme Vakfı (NEVA) tarafından yürütülen burs faaliyetleri kapsamında öğrencilere aylık 40 bin lirayı bulan bursimkanı sunuluyor.

NEVA tarafından finanse edilen burslar; Onur Bursu, El Ele Bursuİhtiyaç Bursu, Ulusal Başarı Bursu, Uluslararası Başarı Bursu, Uluslararası Üstün Başarı Bursu ve Yurtdışı Destek Bursu olarak sınıflandırılıyor.

ONUR BURSU

Onur Bursu, YKS sınav başarısına dayalı bir burstur. Onur Bursunda, YKS sonucunda kayıt yapılan programın puan türündebelirtilen sıralamalarda yer alan adaylara, belirtilen miktarlarda nakdi burs verilmekte.İlk 1000’deki bir öğrenci, bu burs programından iki nakdi bursu (KYK İlk 100 Bursu haricinde) aynı anda kullanamayacak.Öğrencinin her dönem not ortalamasının ilk 1000’de olanlar için 3,50’nin 1001-5000 arası olanlar için 3,40’ın altına düşmemesi gerekiyor. İlk 1000 kişiye verilecek Onur Bursu NEVA (Necmettin Erbakan Üniversitesi Vakfı) tarafından, 1001-5000 arası burslar Konya İlahiyat Vakfı tarafından karşılanacak.

ONUR BURSU-İLK 20

YKS sınav sonucuna göre ilgili puan türünde Türkiye’de ilk 20 arasında yer alan öğrencilere NEÜ’deherhangi bir lisans programına yerleşerek kayıt yaptırmaları halinde 9 ay boyunca aylık 40.000 TL burs verilecek. Kontenjan sınırı bulunmuyor.

ONUR BURSU-İLK 100

YKS sınav sonucuna göre ilgili puan türünde Türkiye’de ilk 100 arasında yer alan öğrencilere, üniversitenin herhangi bir lisans programına yerleşerek kayıt yaptırmaları halinde 9 ay boyunca aylık 30.000 TL burs verilecek. Kontenjan sınırı bulunmuyor.

ONUR BURSU-İLK 500

YKS sınav sonucuna göre ilgili puan türünde Türkiye’de ilk 500 arasında yer alan öğrencilere, üniversitenin herhangi bir lisans programına yerleşerek kayıt yaptırmaları halinde 9 ay boyunca aylık 20.000 TL burs verilecektir. Kontenjan sınırı bulunmuyor.

ONUR BURSU-İLK 1000

YKS sınav sonucuna göre ilgili puan türünde Türkiye’de ilk 1000 arasında yer alan öğrencilere, NEÜ’nünherhangi bir lisans programına yerleşerek kayıt yaptırmaları halinde 9 ay boyunca aylık 10.000 TL burs verilecektir. Kontenjan sınırı bulunmuyor.

ONUR BURSU-İLK 2500

YKS sınav sonucuna göre ilgili puan türünde Türkiye’de ilk 2500 arasında yer alan öğrencilere, Necmettin Erbakan Üniversitesi lisans programlarından birine yerleşerek kayıt yaptırmaları halinde 9 ay boyunca aylık 5.000 TL burs verilecektir. Kontenjan sınırı bulunmuyor.

ONUR BURSU-İLK 5000

YKS sınav sonucuna göre ilgili puan türünde Türkiye’de ilk 5000 arasında yer alan öğrencilere, Üniversitenin herhangi bir lisans programına yerleşerek kayıt yaptırmaları halinde 9 ay boyunca aylık 4.000 TL burs verilecektir. Kontenjan sınırı bulunmuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.