Konya'ya yeni kampüs geliyor! 6 Milyar liraya ihtiyaç var

Konya'ya yeni kampüs geliyor! 6 Milyar liraya ihtiyaç var
Ladik Yolu üzerinde konuşlanacak yeni yerleşkenin tahsisisin yapıldığını ifade eden Rektör Osman Nuri Çelik, hayallerindeki projeler için 6 milyar liraya ihtiyaç duyulduğunu belirtirken ilk etapta Mühendislik Fakültesi’nin inşa edileceğini açıkladı

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik düzenlenen basın toplantısında üniversitenin faaliyetlerini anlatırken yeni kampüs hakkında da bilgi verdi.

“Gelişimin öncüsü” mottosuyla Konya Teknik Üniversitesi’ni yarım asırlık geçmişinden gelen tecrübe ile Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına sokmak için çalıştıklarını söyleyen Rektör Çelik, “Akademiden Teknik Üniversite’ye uzanan 50 yıllık öğretim serüveni kapsamında 18 Mayıs 2018’de Konya Teknik Üniversitesi kuruldu. Biz bugün URAP tüm üniversiteler genel sıralamasında 62.sıradayız. 126 devlet üniversitesi arasında ise 15.sırada bulunuyoruz. 5 yıl önce üniversitemizin akademik yayın sayısı 159 iken bugün 423’e çıktı. Yine öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı da 0,74’ten 1,49’a çıktı. Yaklaşık iki kat artış ile Türkiye ortalamasının (0,75) çok üstündeyiz. Halihazırda üniversitemizin 12 bin 57 öğrencisi bulunuyor. Akademik kadrolaşmada da çok ciddi yol aldık. 113 profesör, 47 doçent, 132 öğretim üyesi, 127 araştırma görevlisi, 80 öğretim görevlisi ve 355 idari personele sahibiz. Mevcut personelimizin yarısından fazlası akademik kadrolarda” dedi.

Üniversitenin fiziki büyümü çalışmalarına da dikkat çeken Rektör Çelik toplam 6 milyar lira bütçeli dev bir projenin hazırlığında olduklarını ve yeni kampüs alanının yakın bir zamanda inşasının başlayacağını müjdeledi.

yerleske.jpg

Rektör Çelik, “Bizim bugün 800 milyon lira bütçemiz var ancak farklı kaynak oluşumlarımız da söz konusu. Selçuklu ilçesi Ardıçlı mevkiindeki 1290 parsel numaralı taşınmaz bakanlık tarafından üniversitemize tahsis edildi ve merkez yerleşke alanı olarak belirlendi. Afyonkarahisar Yolu üzerindeki bu arazi Konya’ya giriş yönünde ilk görülen yerleşke olacak. Altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra eylül ayı gibi Mühendislik Fakültesi’nin inşasına başlayacağız” diye konuştu.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum