KPSS'de hem yolda hem sınavda heyecan sürüyor

KPSS'de hem yolda hem sınavda heyecan sürüyor
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ilk oturum sınavı olan Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS ilk oturum sınavı başladı. İlk oturum olan Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına saat 10.15 itibariyle girdi. 81 il ve Lefkoşa’da 105 sınav merkezinde yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı (2023-KPSS) Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168 kişi başvurdu.
KPSS ilk oturum sınavına giren adayların aileleri ise sınav merkezlerinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü.
“Sabah saat 07.00’dan beri burada bekliyorum”
KPSS ilk oturum sınavına giren kızının sınavdan çıkması için heyecanlı bekleyişini sürdüren anne Şehnaz Başaran, “Sabah saat 07.00’dan beri burada bekliyorum. Kızımı erken getirdim. Çok çalıştı. İnşallah emekleri boşuna gitmez. Çok da heyecanlıydı. Ben de burada heyecanlıyım. Bol bol dua ediyorum. Sureli bütün dualarımı okudum. Allah’ım yardımcısı olsun” diye konuştu.

kp.jpg

Nefes nefese son dakikada sınava yetiştiler

Diyarbakır’da KPSS’ye giren binlerce aday okulların yolunu tuttu. Sınava geç kalan adaylardan bazıları, nefese nefese kalarak son dakikada içeri girebildi.
Diyarbakır’da Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar okulların yolunu tuttu. Adaylar detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10.00 itibarıyla okullarda kapılar kapatıldı. Bazı adaylar ise nefes nefese kalarak son anda sınava yetişti. Sınav saatinin gelmesiyle birlikte memur olmak isteyen çok sayıda aday, sınav salonlarında ter dökmeye başladı.

KPSS'ye geç kalmak üzereyken, motosikletli esnafın yardımıyla sınava yetişti

Gaziantep’te Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı başladı. KPSS'ye geç kalmakta olan bir aday ise 30 saniye kala motorlu esnaf tarafından sınava yetiştirildi.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı bugün 10.15’te başladı. Kurallar gereği 10.00’da sınav salonlarının bulunduğu binaların kapıları kapatıldı. Mazeret kabul edilmeksizin 10.00’dan sonra sınav salonlarının bulunduğu binalara gelen adaylar içeriye alınmadı. Kapıların kapanmasına dakikalar kala adaylar, sınava yetişmek için maratonu aratmayan koşu performansı sergiledi.
Gaziantep’te sınava girmek için evinden çıkan ismi öğrenilemeyen bir genç de geç kaldığını düşünerek bir anda panikledi. KPSS’ye gireceği okulun adresini heyecan içerisinde mahalle esnafına soran kişinin o halini gören Gaziantepli esnaf ise şahsi motoru ile memur adayını sınavın başlamasına 30 saniye kala gireceği Gaziantep Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesine yetiştirdi.

“Geç kaldığımı gören esnaf yardımcı olmak istedi”
Memur adayı, geç kaldığını gören esnafın kendisine yardım etmek istediğini belirterek, “Sınava geç kaldığımı gören esnaf yardımcı olmak istedi. Sağ olsun evin oradan buraya motoruyla bıraktı” dedi.
Sınav heyecanı yaşayan memur adayları geç kalmamak için sabahın erken saatlerinde yola çıktı. 10.15'te başlayan sınav için girişler, saat 10.00'da sona erdi. Gaziantep’te belirlenen okullarda sınava giren adaylar, hedefleri için sıralardaki yerini aldı. Adaylara destek olmak isteyen aileleri ve yakınları ise okulların dışında adayların heyecanlarına ortak olarak sabırsızlıkla bekledi.
130 dakika sürecek olan sınav, 12.25’te sona erecek ve sınav sonuçları 25 Ağustos’ta açıklanacak.

KPSS’ye girmek için adaylar zamanla yarıştı

Antalya'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) yetişmek için adaylar zamanla yarıştı.
Türkiye genelinde yapılan 2023 KPSS lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu, bugün saat 10.15'te başladı. Her yıl aynı manzaralara sahne olan sınav maratonu bu yıl da şaşırtmadı. Adaylar sınava yetişmek için nefes nefese kaldı. Antalya Akdeniz Üniversitesi kampüsünde ise kapıların saat 10.00’da kapandığı sınava yetişmek için koşan adaylardan bazıları kimliğini unuttuğu için kapıdan dönerken, bazıları da saniyeler kala içeriye girdi. Sınav öğleden sonra saat 14.45 oturumu ile devam edecek.

Kahramanmaraş’ta KPSS heyecanı

Kahramanmaraş’ta Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar okula son anda yetişti, yakınları sıcak hava nedeniyle ağaç gölgelerinde bekledi.
Yurt genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da KPSS heyecanı başladı. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 120 sorudan oluşan testler uygulanırken 130 dakika süre verildi.
Dulkadiroğlu ilçesi TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınav heyecanında okula gelen öğrenciler salona alındı. Sınav saatine 15 dakika kala kapıları kapatılırken, son dakikalarda gelen 3 öğrenci okula alındı.
Öğrencilerin yakınları ise sıcak hava nedeniyle ağaç gölgelerinde bekledi. Hülya Günal, “Bütün öğrencilere başarılar inşallah hepsi yetişmiştir. Zorlanıyorlar hava şartları ve ulaşım imkanları çok zor. Hepsine başarılar bekliyoruz ağaç gölgelerinde” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.