KTÜN’e Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu
Konya Teknik Üniversitesi’nde (KTÜN), üniversitede yer alan tüm laboratuvarları araştırmacıların tek bir merkezde test, ölçüm, araştırma ve analiz faaliyetlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak ve üniversitedeki bilimsel çalışmaları nitelik ve nicelik yönünden geliştirmek amacıyla ‘Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi’ kuruldu.
22 Mart 2021 tarih 31431 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle kurulan KTÜN Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirme ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını hızlandırmak amacıyla çalışmalar yürütecek. Patent, lisans anlaşmaları, teknoloji transferi gibi konularda danışmanlık hizmeti verecek olan Merkez, ulusal ve uluslararası alanda patent, faydalı model ve tasarım tescil belgelerinin artışına katkıda bulunacak, kamu ve özel sektör kuruluşları ile ortak bilimsel ve teknolojik projeler üretilmesini sağlayacak. Merkez, aynı zamanda üniversite personeli, akademisyenleri ve öğrencilerinin yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler ve araştırma kurumları ile bilimsel iş birlikleri yapmaları için bir odak noktası olmak; ilgili projelerde üniversitenin paydaşlarının yer almalarını sağlamak, projelerin sağlıklı yürütülmesi için uygun bir çalışma ortamı hazırlamak amacıyla faaliyet yürütecek.
Merkezin faaliyet alanları ise, üniversite-sanayi iş birliğini artırıcı faaliyetler düzenlemek, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ile üçüncü şahıslardan gelecek analiz taleplerini gerçekleştirmek, değerlendirmek ve sonuçlarını yorumlamak, bilimsel görüş, danışmanlık ve benzeri hizmetler yapmak ve bu hizmetlere ilişkin raporlar düzenlemek yer alıyor. Bunun yanında, eğitim seminerleri, konferans ve bilimsel toplantılar düzenlemek, gerektiğinde lisans ve lisansüstü öğrencilerine uygulamalı çalışmalar yapmalarına olanak sağlamak, merkezi, akademi ve sektör temsilcilerine tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak merkezin öncelikli alanlarını kapsıyor.
KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Üniversite olarak her zaman üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu var: Üniversite-sanayi iş birliğini artırıcı faaliyetleri geliştirerek bölgemize ve ülkemize akademik anlamda katkı sağlamak. Bunu da bütün öğretim elemanlarımızla gayretli bir şekilde çalışarak gerçekleştiriyoruz. Merkez ile üniversitenin ulusal/uluslararası proje yürütme potansiyelini artırmak, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip etmek ve yürütülecek Ar-Ge ve öğretim faaliyetlerini, öğretim elemanı ve öğrenciler için daha verimli kullanılmasına olanak sağlamak istiyoruz. Merkezimizin, hedeflediği faaliyetleri gerçekleştirerek, başarılı işler çıkarmasını, tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize fayda sağlayarak Üniversitemiz ve Konya’mız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.