KTÜN TTO patent bilgilendirme etkinliklerine başladı

KTÜN TTO patent bilgilendirme etkinliklerine başladı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi, öğretim elemanlarına yönelik ‘Patent Bilgilendirme’ eğitimine başladı. Her hafta farklı bölümden öğretim elemanlarına yönelik çevrimiçi gerçekleştirilecek etkinlikte öğretim elemanları patent hakkında bilgilendirilecek.

Patent Bilgilendirme etkinliklerinin ilki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleşti. KTÜN Rektör Danışmanı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy, Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, KTÜN-TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, ile Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları katıldı.  Innopark Genel Müdürü ve aynı zamanda KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Botsalı, “Bilginin sanayide ve üniversitelerde dolaşması gerekiyor. Dolaşabilmeyi de patent, faydalı model sağlıyor. O yüzden fikri sınai haklar kanunu çok önemli.  Patent teknolojinin gelişmesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda milli ekonomimizin gelişimi için de gerekli. Patentin mühendislik alanında olduğu gibi akademik anlamda da çok faydası olduğunu biliyoruz. Bu sebeple akademik anlamda öğretim elemanları kadar öğrencilerin de bu bilgiyle donanımlı hale gelmesi gerekiyor. Dolayısı ile bu şekilde üniversitemizin performansına ve gelişimlerine katkı sağlayabiliriz” dedi.

 

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, “Akademisyenler olarak patent konusunda daha fazla bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Bir patentin başvuru süreci nasıl olacak, serbest patent ne, hizmet patenti ne? Çalışan olarak gerçekleştirilecek patent başvurularında nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor? Bu gibi konularda bilgi eksikliklerimiz var. Patentle ilgili yaşanan süreçlerde TTO olarak akademisyenlerimiz başta olmak üzere, öğrencilerimize ilerleyen süreçlerde de sanayicilerimize bilgiler vermek temel hedeflerimiz arasında. Umuyoruz ki bu konularda eksikliklerimizi gidererek üniversitemizin performans ve kalitesini artıracak çalışmalar yapılmasına vesile olacağız” dedi.

 

Ardından KTÜN TTO Patent Uzmanı Öğretim Görevlisi Pınar Sungur tarafından öğretim elemanlarına patent ve faydalı model, başvuru süreci, akademisyen buluşları, akademisyen ve üniversite hakları, serbest buluş ve hizmet buluşu konuları hakkında bilgilendirici sunum gerçekleştirdi. Etkinlik soru-cevapla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.