KYK öğrencilerini hem okutacak hem para kazandıracak Yurt Time projesi

KYK öğrencilerini hem okutacak hem para kazandıracak Yurt Time projesi
Yurt Time Spor Projesi ile KYK yurtlarında kalan öğrenciler, günlük iki saatlik çalışmalarla haftada toplamda sekiz saati aşmayacak şekilde yurtlarında part-time işlerde görev alıyorlar.

KYK-Yurt Time başvuruları başladı. KYK yurdundaki öğrenciler, derslerinin olmadığı saatler arasında yurtta görev alarak ek gelir elde edecek. Günlük 2 haftalık 8 aylık ise 32 saat görev alınacak ve aylık 2 bin 800₺ ücret ödenecek. Son başvuru tarihi ise 26 Ocak Cuma günü olarak belirlendi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yurt-Time Spor için tam zamanı.. Yurtlarımızda kalan öğrencilerin hem para hem de deneyim kazandığı Yurt-Time Spor Projesi için E-Devlet başvuruları başladı. Haydi gençler, hem kaldığınız yurttaki işleyişe destek olma hem de ekonomik gelir etme fırsatını kaçırmayın" ifadelerine yer verildi.

YURT TİME PROJESİ NE?

Yurt Time Spor Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje kapsamında, resmi kayıtlı olarak GSB yurtlarında barınan birinci sınıfın ikinci dönem ve üstü sınıflarda eğitim gören öğrenciler, kütüphane, genç ofis, eğitim asistanlığı gibi yirmi altı farklı çalışma alanında görev alabiliyorlar. Günlük iki, haftalık sekiz saat görev alarak harçlıklarını çıkaran öğrenciler, ayrıca göreve başlamadan önce beş dakikalık spor egzersizleri yaparak sporu benimseyip hayatlarının bir parçası yapıyorlar.

İŞTE BAŞVURU ADRESİ

Yurt Time Spor Projesine başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, e-Devlet Kapısı üzerinden kimlik doğrulaması yaparak, Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmetleri arasından Yurt-Time Spor Projesi Başvurusu seçeneğine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirler. Başvuru formunda, öğrencilerin kendilerine uygun çalışma alanını ve çalışma saatlerini belirtmeleri gerekiyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum