Öğrenciler merak ediyor! Part time çalışmak KYK Bursu’nu keser mi?

Yüksek hayat pahalılığı şartlarında bulundukları kentlerde KYK Bursu ve ailelerinden aldıkları harçlıklarla geçinemeyen öğrenciler yarı zamanlı iş arayışında. Peki part-time çalışmak KYK Bursu’nu keser mi?
Öğrenciler merak ediyor! Part time çalışmak KYK Bursu’nu keser mi?

Üniversiteler açılırken gözler de bir ke daha öğrenci burslarına çevrildi. Yüzbinlerce öğrenci bulundukları ya da okumak için gittikleri şehirde rahat bir öğrencilik hayatı yaşamak için burs peşinde koşuyor. Karşılıklı ya da karşılıksız öğrenci bursları için seçenekler değerlendiriliyor. Öğrencilerin en çok yararlandığı burslardan birisi de KYK Bursu. Geri ödemeli bu burslar sayesinde öğrenciler kira ve yurt masraflarını karşılayıp harçlıklarını sağlıyor. Ancak günümüz ekonomik şartlarında mevcut 2000 lira olan bursla bir ayı geçirmek çok da kolay değil. Enflasyon ve hayat pahalılığının zirvede olduğu koşullarda öğrenciler ek gelir için arayışlarda. Özellikle de part time işlere yoğun rağbet var. İş bulan ya da iş arayan öğrencilerin akıllarındaki tek soru ise “Part time çalışmak KYK Bursu’nu keser mi?”
Bir taraftan yarı zamanlı işlerde çalışıp diğer tarafta bursunu sürdürmek isteyen öğrenciler part time işlet çalışınca KYK burslarının kesilip kesilmeyeceğini merak ediyor. İşte 2024-2025 eğitim öğretim yılında lisan öğrencileri için yüzde 50 zam ile 3000 liraya çıkarılmasına kesin gözüyle bakılan bursların part time kesilip kesilmeyeceğinin cevabı…
“Yeni yönetmeliğe göre; sigortalı çalışan ve aynı zaman KYK bursu alan öğrencinin bursu kesilmeyecek. Bu yüzden ister yarı zamanlı (part-time) ister tam zamanlı olarak asgari ücret ve üzerinde bir maaş almanız durumunda KYK bursunuz kesilmeyecek. Çünkü 2018’de mevzuattan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği’nin, ‘Kredi alan öğrencilerden, en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri kesilir.’ maddesi kaldırıldı.”
Siz de hem yarı zamanlı bir işle bütçenize katkı sağlayıp ve mesleki tecrübeler kazanabilirsiniz hem de KYK bursunuzu alabilirsiniz.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.