Öğrenciler projelerini BAL FEST'te sergiledi

Öğrenciler projelerini BAL FEST'te sergiledi
Özel Konya Başak Anadolu Lisesi tarafından her yıl düzenlenen BAL FEST kapsamında yapılan etkinliklere bu yıl öğrencileri D- Steam-Endüstri 4.0, Toplum 5.0 içerikli projelerini sergiledi.

Özel Konya Başak Anadolu Lisesi tarafından her yıl düzenlenen BAL FEST kapsamında yapılan etkinliklere bu yıl öğrenciler D- Steam-Endüstri 4.0, Toplum 5.0 içerikli projelerini de ilave ederek bilginin ürüne, ürünün esere dönüştüğü özgün çalışmalarını sergilediler.

whatsapp-image-2024-06-11-at-10-53-34.jpeg

BALFEST-D-STEAM Endüstri 4.0, Toplum 5.0 kapsamında düzenlenen çalışmada açılış konuşmasını yapan Kurucu Temsilcisi Mustafa Kürkçü, "Konya’da Eğitimin amacını bilen ve yön veren, 29 yıldır kendi toplumuna yabancılaşmadan insanlığı kucaklayacak "Yetkin ve Erdemli" bir nesil yetiştirmeyi öncelikli hedefleri arasında tutan bir kolejdeyiz. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca farklı alanlarda yaptıkları bu gün okulumuzun güzel bahçesinde bizlere sunacaklar. Festivalde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-06-11-at-10-53-35-1.jpeg

Daha sonra kürsüye gelen Okul Müdürü Yılmaz Taşçı, birlikte çalışma kültürüne vurgu yaparak farklı disiplinlerden yararlanma becerisi kazandırmanın önemli olduğunu, yapılan her işin çok önemli olduğunu, önemsenmesi gerektiğini söyledi. Gerekli ortamların ve desteklerin sağlanması yönünde tüm imkânların seferber edilmesinin önemine vurgu yaptı. Türkiye yüzyılında, bilgiyi sadece tüketen değil üreten olursak dünyada söz sahibi olacağımızı, değerlerimize sahip çıkarak dün olduğu gibi güçlünün yanında değil haklının yanında yer alarak mazlumlara umut olacaklarını, yaşanabilir bir dünya için yeryüzünü imar ve inşa eden, sahada ve masada söz sahibi lider ülke konumuna gelebileceklerini söyledi. Bu çalışmaların ileride ülkemiz adına yapılacak projelere atılan adımlar olduğuna inandığını geleceğin girişimcilerini, bilim adamlarını, sanatçılarını, sporcularını, mühendislerini, doktorlarını, yazılımcılarını, yapay zeka, siber güvenlik uzmanlarını, sosyal bilimcilerini yetiştirmeyi hedeflediklerini altını çizdi.

whatsapp-image-2024-06-11-at-10-53-36.jpeg

Müdür Taşçı, D- Steam-Endüstri 4.0, Toplum 5.0 projeleriyle öğrencilerin disiplinler arası çalışmayı öğrendiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin hayata bakış açılarını geliştirmek istediklerini, Ufuk Sahibi-Uyumlu-Umutlu-Ubudiyet bilinciyle hareket eden gençler olmasını arzuluyoruz. Öğrencilerimizin projelerinde hesaplamayı, kod kullanmayı, yazılımı ve matematiği, sanatı, sosyal konuları nasıl projeye dönüştürebileceklerini öğrendiler ama bundan daha da önemlisi birlikte iş yapabilme, organizasyon gerçekleştirmeyi öğrendiler. D- Steam-Endüstri 4.0, Toplum 5.0 eğitimi; her alanda bilgili ve hangi alanda uzmanlaşırsa uzmanlaşsın farklı disiplinlerden yararlanma becerisine sahip bireyler yetiştirebilmemiz için önemli bir fırsat. Geleneksel hale gelen bu çalışmaların Önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini, sadece kendi öğrencilerimize ve öğretmenlerimize değil merak eden, araştıran, sorgulayan, ilgilenen, sanata, spora ve bilime dokunmak isteyen, kalbini ve aklını doğru yönde kullanmak isteyen herkese ulaştırmak için gerekli çalışmaların yapılmasına devam edecek. Öğrencilerimizin proje odaklı D- Steam-Endüstri 4.0 , Toplum 5.0 yaklaşımıyla disiplinler arası çalışma prensibiyle hazırladıkları sergi için Öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı bu güzel organizasyondan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-06-11-at-10-53-35-2.jpeg

Katılımcıların tam not verdiği etkinliklerde, öğrenciler ayrıca her yaş grubu içinde özel olarak kurulan,12 farklı oyun, sanatsal, dijital, sportif içerikli parkurlarla ve yöresel gıda reyonlarıyla da günü festival havasında tamamladılar.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum