Öğrencilere müjde! MEDAŞ'tan 60 bin lira ödüllü yarışma

Öğrencilere müjde! MEDAŞ'tan 60 bin lira ödüllü yarışma

MEDAŞ ve Girişim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen MEDAŞ Hackathon için başvurular başladı.

MEDAŞ ve Girişim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen MEDAŞ Hackathon için başvurular başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Ar-Ge Fonu destekli bu etkinlik, mühendislik fakültesi öğrencilerine elektrik dağıtım sektöründeki sorunlara yenilikçi çözümler geliştirme imkanı sunuyor. Geçen yıl 54 öğrenciden oluşan 17 ekip yarışmıştı.

Hackathon, Konya, Aksaray, Karaman, Niğde, Kırşehir ve Nevşehir’deki üniversitelerin mühendislik bölümleri için enerji verimliliği, e-mobilite, enerji depolama ve yapay zeka gibi konularda iş fikirleri üretme fırsatı sağlıyor. Katılımcılar, “Kendi Enerjini Geliştir Giriş Atölyesi” eğitimi ile girişimcilik ekosistemine dair bilgi sahibi olacak ve hackathon’da projelerini geliştirecekler.

medas-yarisma.jpeg

Hackathon Programı:
• Tarih: 7 Aralık 2024, 09:00-21:00
• Yer: Kapsül Teknoloji Platformu, Konya

Ödüller:
• 1. Ödül: 60.000 TL
• 2. Ödül: 50.000 TL
• 3. Ödül: 40.000 TL

Katılım Koşulları:
Aksaray, Necmettin Erbakan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Niğde Ömer Halisdemir, Kapadokya, Karamanoğlu Mehmetbey, KTO Karatay, Konya Teknik, Konya Gıda Tarım, Kırşehir Ahi Evran ve Selçuk üniversitelerinin 3. ve 4. sınıf mühendislik öğrencileri katılabilir. Ekipler en fazla 5 kişiden oluşabilir ve ekip kaptanı belirli bölümlerden olmalıdır.

Başvuru süresi 15 Ekim - 20 Kasım 2024. Öğrenci belgesi ibrazı gerekmektedir. Bu fırsat, enerji ve dijitalleşmeye ilgi duyan öğrenciler için eşsiz bir deneyim sunuyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.