Öğretmen adaylarının beklediği an geldi

Öğretmen adaylarının beklediği an geldi

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği an geldi. Müjdeli haberi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için mülakat sonuçlarını duyurdu. Atama tercihlerinin 14-20 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacağı, sonuçların ise 23 Kasım'da açıklanacağı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sözlü sınav sürecinin 2 Temmuz'da başladığı ve 10 Ağustos'ta tamamlandığı ifade edildi. Ancak, sınavlara ilişkin yönetmelik değişikliklerinin iptali için açılan davalar nedeniyle sonuçların açıklanmasının ertelendiği kaydedildi. Yapılan değişiklikle, sözlü sınav puanının etkisi %100'den %50'ye düşürüldü. Bu süreçte Danıştay, yönetmeliğe açılan davaları oy birliği ile reddetti.

Bakanlık, sözlü sınavların objektif yapılması için komisyon üyelerinin değiştirilmesi, soruların elektronik kura ile belirlenmesi ve sınavların kamera kaydına alınması gibi çeşitli önlemler aldığını belirtti. Sınav sonuçları, KPSS ve sözlü sınav puanlarının %50’si esas alınarak hesaplanacak.

Öğretmen adayları, sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Sözlü sınav sonuçlarına itirazlar ise 28 Ekim - 1 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılabilecek ve sonuçlar 11 Kasım'da açıklanacak. Tercih sonuçları 23 Kasım'da duyurulacak ve atama işlemleri tamamlanacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.