Öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, öğretmen mülakat sonuçlarının açıklanma tarihiyle alakalı konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak mülakat sonuçlarının kısa süre içinde açıklanacağını duyurdu. Atatürk Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katılan Bakan Tekin, ildeki basın mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tekin, öğretmen atama sürecine dair yaptığı açıklamada, “Mülakat sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

yusuf-tekin-milli-egitim-bakani.jpg

Öğretmen atamalarıyla ilgili yeni yönetmelik değişikliği hakkında bilgi veren Tekin, önceki sistemde KPSS puanı ile üç katı adayın mülakata çağrıldığını hatırlattı. “Mülakat sonucu atama puanıydı, ancak yeni sistemde mülakatın etkisi yüzde elli, KPSS puanı ise yüzde elli olacak şekilde düzenlendi. Bu değişiklik, mülakata karşı çıkanların lehine olmayı amaçlıyor,” dedi.

Bakan Tekin, bazı siyasetçilerin ve sendikaların yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvurduklarını belirterek, “Dava açma hakkı menfaati ihlal edilen kişilere aittir. Ancak yapılan başvurular, hukuki normlara uygun bulunarak reddedildi. Bu nedenle mülakat sonuçları en kısa sürede açıklanacaktır,” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.