Selçuk Üniversitesi’nden yargı alanında dev araştırma

Selçuk Üniversitesi’nden yargı alanında dev araştırma

Selçuk Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir proje, idari yargı süreleri araştırılacak.

Selçuk Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir proje, idari yargıda hedef süre uygulamasını inceleyecek. Prof. Dr. Ramazan Yıldırım tarafından yönetilen bu çalışma, TÜBİTAK (1001) tarafından destekleniyor.

Proje, idari yargının işleyişinde aksaklıkların tespit edilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Prof. Dr. Yıldırım, hedef sürede yargılama yapılmasının makul sürede yargılanma hakkını koruyabileceğini belirtirken, aynı zamanda bu uygulamanın adil yargılanma hakkını ihlal etme potansiyeli taşıdığını vurguladı. Özellikle, idari hakimlerin bazı durumlarda tüm delillere ulaşmadan karar vermek zorunda kalabileceği için hakkaniyete uygun yargılama hakkının tehlikeye girebileceğini ifade etti.

Projenin hedefleri arasında, hedef süre uygulamasının davacılar ve hakimler açısından olumlu ve olumsuz etkilerini ortaya koymak, ilk derece mahkemeleri ve bölge idare mahkemeleri için bu uygulamanın gerekliliğini değerlendirmek ve uygulamanın hızlı yargılama süreçleriyle olan ilişkisini incelemek yer alıyor.

Prof. Dr. Yıldırım, projenin bir yıllık süresi sonunda uluslararası bir bildiri veya kitap yayınlamayı planladıklarını açıkladı. Projede Yıldırım’a Doç. Dr. Sezin Öztoprak, Doç. Dr. Selman Sacit Boz ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Bayraktar da destek veriyor.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.