Sökeli Genç Araştırmacı Cumhur Kartal Yıldız Gençlik ve Akademik miras hususlarına işaret etti

Sökeli Genç Araştırmacı Cumhur Kartal Yıldız Gençlik ve Akademik miras hususlarına işaret etti
Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ADVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Akkoyun’un Moderatörlüğündeki oldukça geniş katılımlı etkinliği ile anıldı.

Aydın’da yetişip Türk Dünyasının önde gelen aydınları arasına yükselen Milliyetçi camianın tanınmış bilim insanı Mehmet Eröz hoca, Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ADVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Akkoyun’un Moderatörlüğündeki oldukça geniş katılımlı etkinliği ile anıldı.

det.jpeg

Etkinlikte bir sunumla yer alan Sökeli ekonomist genç araştırmacı yazar Cumhur Kartal Yıldız “Akademik Yönüyle Mehmet Eröz” bildirisinde “Sökeli ve Aydınlı bir hemşerimiz olan Türk Dünyası Fikir Âlimi merhum Mehmet Eröz hocamızı hayırla yâd etmek ve hocamızın değerli çığır açan fikirleri ve aydınlık düşünceleri üzerine, Yüce Türk Milletimize yol gösterici bakış açıları sunabilmek” dileklerinden sonra “Göçebe Ekonomisi ve TürkGöçebelerinde İçtimai Organizasyon”; “Marksizm-Leninizm Tenkidi-Eleştirisi”; “Türkiye’de Alevilik ve Bektaşilik”; “Doğu Anadolu Hakkında Sosyokültürel Bir Araştırma”; “DoğuAnadolu’nun Türklüğü”; “Türk Ailesi”;Milli Kültürümüz ve Meselelerimiz” eserlerini değerlendirip şunları ifade etmiştir: “Akademik çalışmalarında da gözlenebileceği üzere, Eröz hocamız, tehlikeli hiçbir ideolojik görüşün etkisinde kalmayan, son derece aydın bir akademisyendir. O, akademik çizgide Atatürkçülüğü, Türk Milliyetçiliğini ve Türk Milli Kültürünü benimseyen ve bu ortak yaklaşımları, Milli Birlik Çatısı altında birleştiren bir aydındır. Sayın Mehmet Eröz hocamız, İslamiyet dinimizin mezhepleri konusunda da, son derece birleştirici ve bütünleştirici bakış açısı geliştirmiştir. Bu bağlamda hocamıza göre Türk Milletinin farklılıkları, kültürel zenginliğinin bir parçasıdır. Mehmet Hocamız, Alevilik ve Sünnilik mezheplerinin, Türklük şuuru altında sağlam diyaloglar geliştirmesi gerektiğine inanmıştır. Kardeş kavgasının asla yaşanmaması gerektiğini vurgulamış, iki mezhebin de kültürel öğelerinin aynı kökten “Türklükten” beslendiğini aktarmıştır. Merhum Eröz’ün, akademik yaklaşımı ve hayat hikâyesi de özetle, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla, erkeğiyle aziz vatanımızdaki bütün herkesin huzur barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığı Birleşik Bütünleşik bir Türkiye resmidir. Merhum Eröz hocamızın daima izinden gidecek olan biz Türk Gençliği’ne düşen asli görev ise, onun akademik yönden çığır açan düşüncelerini ve fikri mücadelesini tüm milletimizle buluşturabilmektir. Mehmet Eröz hocamızın bizlere bıraktığı bu akademik ve kültürel mirasa en iyi şekilde sahip çıkacağız. Şanlı mazimizden gelen görklü Milli-manevi değerlerimize, bölücülük ve mezhepçilik kurşunları sıkmaya çalışanların oyunlarını, kültürümüzle ve milli birliğimizle başlarına yıkacağız.Fikri kavgadan ve düşünce mücadelesinden asla ama asla kaçınmayacağız.”

det-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.