Üniversite öğrencilerine yangın eğitimi

Üniversite öğrencilerine yangın eğitimi

Adnan Menderes Üniversitesi İşyeri Sağlığı Birimi tarafından verilen eğitimde yönetici ve öğrencilere yangın anında ne yapmaları gerektiği anlatıldı.

Saat 10.00’da başlayan acil durum eğitiminde önce öğrencilere teorik bilgiler verildi. Teorik eğitimin ardından saat 11.00’de uygulama eğitimine geçildi. Önce yangın alarmı verilerek Söke İşletme Fakültesi Binası boşaltıldı. Binanın boşaltılmasından sonra yangın sırasında nasıl müdahale edileceği, yangın tüpünün nasıl kullanılacağı konusunda İşletme Fakültesi İdaresi ve öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.

Eğitime, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akkoyun, Söke İşletme Fakültesi Genel Sekreteri Ufuk Göver, İşletme Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı. Eğitimi Adnan Menderes Üniversitesi İşyeri Sağlığı Birimi sorumlusu Nadir Savaş Öter ve Yardımcısı Evrim Demir ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden Ahmet Tanrıverdi verdi.

ADÜ İşyeri Sağlığı Birimi sorumlusu Nadir Savaş Öter, acil durum eğitimi ile ilgili Gazeteniz YeniSöke’ye bilgi vererek “Son zamanlarda bina yangınlarının iyice arttığına şahit oluyoruz. Herhangi bir yangın anında ne yapılacağını vatandaşlarımız bilmiyor. Bu amaçla acil durum eğitimi ile Söke İşletme Fakültesinde bilgilendirme yaptık. Teorik bilgileri, fakültenin toplantı salonunda verdik. Bilgilendirmeden sonra bina tahliyesi yapıldı. Bina tahliyesi sorunsuz şekilde gerçekleştirilirken ardından yangın uygulaması fakülte bahçesinde gerçekleştirildi. Daha önce uzmanlarımız tarafından İşletme Fakültesi’nde acil durum eğitimi yapıldı. Yangın anında destek ekiplerinin görevleri, ne gibi işler yapacağı, daha önce uzmanımız tarafından anlatıldı. Acil durum ekiplerinin ne iş yapacağı önceden belliydi. Önce eğitim verdik, daha sonra uygulama yapıldı.

Biz İşyeri Sağlığı Birimi olarak buradayız. Yangına kısa sürede müdahale edilmelidir. Acil olarak yangının müdahale edilmesi durumunda panik yapmamalıyız. Panik en büyük sıkıntımız oluyor. Biz de yangın ile karşılaşan vatandaşlarımızın panik yapmamaları için öncelikle bu tür hazırlık eğitimleri veriyoruz. Eğitimin amacı acil durumlara hazırlıklı olmaktır. Herhangi bir durumla karşılaştığımızda kısa zamanda doğru müdahaleyi yapmak en önemlisidir. Panik yapılırsa mal ve can kayıpları en üst noktaya çıkar. Bizim burada amacımız can ve mal kayıplarını en aza indirmek. Önce çalışanların sonra öğrencilerin bilgilendirilmesini yapıp, yangını en az hasarla atlatmaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.