Yurt ücretlerine dev zam! Öğrenciler kara kara düşünüyor

Yurt ücretlerine dev zam! Öğrenciler kara kara düşünüyor
Üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözecek olan Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının yeni dönem ücretleri belli oldu.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği bu sene uygulanacak KYK yurt ücretleri belli oldu. Yurt ücretlerine yüzde 50 zam geldi. En düşük 345 TL olan 1. tip yurtların ücretleri 517,50 TL'ye yükselirken, en yüksek 570 TL olan 6. tip yurtların ücretleri 855 TL'ye yükseltildi.

Diğer yandan üniversite öğrencilerinin barınma problemini çözecek KYK yurt başvuru sonuçlarının, bu ayın (Eylül) ilk haftasında açıklanması bekleniyor. KYK yurt başvuru süreci, her yıl YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlarken, sonuçlar ise eylül ayında açıklanmakta. Başvuru sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden “Yurt Başvuru Sonucu Sorgulama” ekranından yayınlanıyor.

Ek kontenjanla üniversiteye yerleşen, yatay ya da dikey geçiş yapan, değişim programlarına katılan öğrenciler ile lisansüstü öğrencileri için yurt başvuru süreci ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen sürelerde daha sonra gerçekleştirilir. Bu başvurulular da yine e-devlet platformu üzerinden yapılmaktadır.

Son gelen zamlarla birlikte güncel yurt ücretleri şu şekilde;

- 1. Tip yurt ücreti aylık 517.50 TL

- 2. Tip yurt ücreti aylık 607.50 TL

- 3. Tip yurt ücreti aylık 607.50 TL

- 4. Tip yurt ücreti aylık 720 TL

- 5. Tip yurt ücreti aylık 765 TL

- 6. Tip yurt ücreti aylık 855 TL

- KKTC yurt ücreti aylık 765 TL

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.