160 şubesi kapatılıyor... Ünlü pastaneler zinciri iflas etti

160 şubesi kapatılıyor... Ünlü pastaneler zinciri iflas etti
Ünlü pastaneler zinciri, mali zorluklar nedeniyle iflas etti ve 160 şubesini kapatma kararı aldı. Bu durum, sektördeki dengeleri değiştirecek önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Pastacılık sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren ve lezzetli ürünleriyle tanınan bu zincirin iflas etmesi, sektördeki rekabetin ne kadar yoğun olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Küresel ekonomik kriz şirketlerin batışına sebep olurken bu kez ünlü pastaneler zincirinin iflas ettiği haberi geldi. 160 şubenin birden kapatılacağı öğrenildi

Dünya genelindeki ekonomik kriz artık içinde çıkılamaz hale gelmiş durumda.

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün çoğalıyor Ukrayna-Rusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu.

Dünya genelindeki ekonomik kriz, başta pandemi ve savaşlar olmak üzere birçok faktörün etkisiyle giderek artıyor. Son olarak, dünyaca ünlü bir fırın zinciri olan Lila Bäcker iflas kararı aldı. Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Berlin ve Schleswig-Holstein'da bulunan 160 şubenin kapatılması gerekiyor.

Şimdi ise İsrail-Filistin savaşı piyasaları karıştırdı. Ekonomik kriz dünya devlerini köşeye sıkıştırdı.

Bu kez dünyaca ünlü pastaneler zinciri iflas kararı aldı. Bu durum Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiriyor.

Fırın zinciri Lila Bäcker Şubat ayında dört eyaletteki tüm şubelerini kapatıyor. Bu iflastan 900 çalışan etkilenecek...

İflas eden fırıncılık zinciri Lila Bäcker'in Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Berlin ve Schleswig-Holstein'da kalan 160 şubesini de kapatması gerekiyor. Şirketin Cuma günü Neubrandenburg'da yaptığı açıklamaya göre, aynı durum Pasewalk'taki lojistik alanı, yönetim ve üretim için de geçerli.

Açıklamada, "Bu nedenle yaklaşık 900 çalışanın 1 Şubat itibariyle işten çıkarılması gerekecek" denildi. Çalışanlar, iflas yöneticisi Christian Graf Brockdorff tarafından Cuma sabahı düzenlenen çevrimiçi bir konferansta kapanışlar hakkında bilgilendirildi.

Fırın zinciri uzun süredir mali zorluklarla mücadele ediyordu. Yaklaşık 2.500 çalışanı ve 400 mağazası bulunan Lila Bäcker, 2019'un başlarında iflas başvurusunda bulundu. Schwerin'den alınan devlet garantisi sayesinde Eylül 2019'da 270 mağaza ve 2.100 çalışanla yeniden faaliyete geçti.

Ekim 2023'te, fırın zinciri nihayet öz yönetim altında iflas işlemleri için başvuruda bulundu. Aralık ayında, şirketin tamamını devralacak son yatırımcı geri çekildi. İflas işlemleri 1 Ocak'ta başlatıldı. İflas yöneticisi yaklaşık 230 şubenin yaklaşık üçte birini kapatmak istedi. Sadece ilginç yerlerdeki 160 kadar sık kullanılan şube ve kafe kalacaktı. Şimdi onlar için de her şey bitti.

Kaynak: ARTI49

Kaynak:BBN