81 ildeki kira fiyatlarıyla ilgili korkulan oldu. Kiracılara yas tutturacak gelişme

81 ildeki kira fiyatlarıyla ilgili korkulan oldu. Kiracılara yas tutturacak gelişme
Kira fiyatlarında beklenen oluyor. 81 ilde kira fiyatlarında tırmanış bekleniyor

Kocaeli Barış'taki habere göre; Temmuz ayının yaklaşmasıyla kiracıları üzen gelişmenin detayları belli oldu

Yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte, Temmuz ayı itibariyle kiracılar için endişe verici bir durum ortaya çıktı. Artık 81 ildeki kiracıların evlerine yapılacak zam oranı belli oldu ve bu durum kiracılar arasında endişe yaratmaya başladı.

EKONOMİK ZORLUK YAŞAYACAKLAR

Özellikle zammın yüzde 70'i gibi yüksek oranlara ulaşması bekleniyor. Bu durum kiracılar arasında yaşam maliyetlerinin artacağı endişesini de beraberinde getiriyor. Kiracılar, ev sahiplerinin bu oranları uygulayarak kira bedellerini artırmasından dolayı maddi zorluklar yaşayabilirler.

4038532.jpg

Bu gelişmeler, kiracılar için maddi açıdan zorlu bir sürecin başlangıcı olabilir.

KOCAELİ'DE KİRALAR YÜZDE YÜZ ZAMLANDI

Öte yandan geçtiğimiz yıla göre Kocaeli'de kiraların yüzde yüzden fazla zamlandığı ortaya çıktı. Çok sayıda kiracı sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla ev sahiplerine tepki gösterdi.

Kocaeli'de birçok ev sahibinin yüzde 25'lik yasal sınıra uymadığı tespit edildi. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin Temmuz itibariyle tırmanışa geçmesi bekleniyor. Benzer bir durum Konya genelinde de yaşandı. Konya'nın birçok ilçesinde kira fiyatlarına yüzde 100'ün üzerinde zam geldi.

Kaynak:BBN