Altın 2025 yılında fırlayacak!

Altın 2025 yılında fırlayacak!
Goldman Sachs, merkez bankalarının altın fiyatlarının 2025 başında 2580 dolardan 2.700 dolara yükseleceğin tahmin ettiklerini duyurdu.

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, yayımladığı yeni bir raporda ons altın fiyatlarının 2025 yılının başında 2.700 dolara ulaşacağını öngördü. BloombergHT’nin haberine göre, Goldman Sachs’ın analistleri Lina Thomas ve Daan Struyven, altın fiyatlarındaki bu yükselişin merkez bankalarının güçlü talebi ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikalarındaki gevşemeyle destekleneceğini belirtti.

Bankanın raporunda, Çarşamba günü yapılacak Fed toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklenirken, bu durumun kısa vadede altın fiyatlarında taktiksel bir düşüşe yol açabileceği ifade edildi. Ancak uzun vadede altın ticareti tavsiyelerini koruduklarını ve 2025’in başlarında 2.700 dolarlık fiyat hedefine ulaşılacağını yinelendi.

Yatırımcılar ise Fed’in bu hafta 50 baz puanlık bir indirimle mi yoksa Goldman Sachs’ın öngördüğü gibi 25 baz puanlık bir indirime mi gideceği konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.