Amerikan seçimlerine doğru Bitcoin’de yükseliş sürüyor

Amerikan seçimlerine doğru Bitcoin’de yükseliş sürüyor

Değerinin hızlı yükselip düşmesiyle bilinen kripto para Bitcoin yeniden hareketlenerek 70 bin dolarla yeniden zirveye oturdu.

18 Ekim Cuma günü, ABD'deki spot Bitcoin ve Ether ETF’lerine önemli miktarda yatırım girişi gerçekleşti. Spot Bitcoin ETF’lerine toplam 273,7 milyon dolar, spot Ether ETF’lerine ise net 1,9 milyon dolar giriş oldu. Bu gelişmeyle birlikte, ABD merkezli 12 spot Bitcoin ETF'i, Ocak ayındaki lansmanlarından bu yana en yüksek toplam net varlık değerine ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

bitcoin-2.jpg

Yükseliş sürecek mi?

Analistler, Bitcoin’in mevcut gücünü koruması durumunda, 70.000 dolar seviyesindeki kritik direnç noktasını aşma potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Eğer bu seviyeyi yukarı yönlü kırabilirse, yükselişin 72.000 dolara kadar devam edebileceği, bu bölgede oluşacak satış baskısının da aşılması durumunda ise fiyatın 73.750 dolardaki tarihi zirvesine ulaşabileceği öngörülüyor.

bitcoinw.jpg

Uzmanlar cevabını verdi

Ayrıca, fiyatın yeni bir zirve yapması halinde, analistler 80.000 dolar seviyelerine doğru hızlı bir ralli olasılığına dikkat çekiyor. Ancak Bitcoin, 70.000 dolarlık direnci aşamazsa, fiyatın 66.500 dolardaki destek seviyesine doğru geri çekilme yaşaması muhtemel. Bu seviyede tutunamaması durumunda ise, 63.500 dolardaki 200 günlük hareketli ortalamaya kadar bir düzeltme söz konusu olabilir. Böyle bir senaryo gerçekleşirse, piyasalardaki kısa vadeli beklentilerin yeniden şekillenebileceği ifade ediliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.