Ayşe kadın fasulyesi artık Ayşe Hanımefendi oldu! Tarladan 70 liraya çıkıyor

Ayşe kadın fasulyesi artık Ayşe Hanımefendi oldu! Tarladan 70 liraya çıkıyor

Fasulye üreticileri, "Şu anda fasulyenin fiyatı 65 ile 70 lira arasında seyrediyor. Fiyatlarımız çok çok iyi; buradan gönderiyoruz İstanbul'a, Ankara'ya İzmir'e fasulyelerimizi gönderiyoruz" dedi.

Fasulyenin tarladan çıkış fiyatı 70 liradan başlıyor. Türkiye'nin önemli yeşil fasulye üretim merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye piyasası bu yıl kalitesi ve fiyatı ile üreticisinin yüzünü güldürürken, üretici ve satıcılar bu sene adeta ‘altın çağı' yaşadıklarını belirttiler. Şuhut ilçesinde fasulye üreticileri, fiyatların gayet iyi olduğunu belirterek mutlu olduklarını dile getirdiler. Şuhut Fasulye Pazarı'nda fasulye fiyatının 70-90 TL arasında olması üreticinin yüzünü güldürüyor. Fasulye piyasasının bu yıl altın çağını yaşadığını belirten üreticiler, fiyatların önce ağlattığını sonra güldürdüğünü belirtti. Fiyatlardan yüzü gülen üreticiler, piyasanın bu şekilde devam etmesi ile daha çok mutlu olacaklarını dile getirdiler.

aw241791-01.jpg

“Fiyatlarımız çok çok iyi”
Fasulye üreticisi, fasulyenin rekolte ve fiyat açısından çok iyi olduğunu kaydederek, “Şu anda fasulyenin fiyatı 65 ile 70 lira arasında seyrediyor. Fiyatlarımız çok çok iyi; buradan gönderiyoruz İstanbul'a, Ankara'ya İzmir'e fasulyelerimizi gönderiyoruz” dedi.
Geçen yıl 30 ila 35 liraydı
Tarladan çıkışı geçtiğimiz yıl 30 ila 35 lira olan fasulye bu yıl ikiye katladı. Geçtiğimiz senelerde kilosu sofralara 40 liraya gelen fasulye artık 100 lira bandında bir satışla sofralara gelecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.