Bakan Şimşek'ten kritik görüşmeler

Bakan Şimşek'ten kritik görüşmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantıları çerçevesinde bir dizi resmi görüşme gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalara göre, Yellen, IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları çerçevesinde Bakan Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile görüştü. Açıklamada, "Yellen ve Şimşek, yaptırımlara uyumun artırılması ve Türk finans sisteminin yaptırımlardan kaçanlarla terörist gruplar tarafından kullanılmasının önlenmesi konularında müzakerelerde bulundu" ifadelerine yer verildi.

bakan-simsek-amerika.jpg

Bakan Şimşek, gerçekleştirdiği temaslar hakkında yaptığı açıklamada, “Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantıları kapsamında ABD'de birçok yatırımcıyla bir araya geldik ve ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde, programlarımızın sınırlarını ve sürdürülebilirliğimizi nasıl kalıcı hale getirebileceğimizi anlattık. Bölgedeki yoğun ilgi, programımızın doğru bir şekilde genişletildiğini açıkça gösteriyor” dedi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.