Borsa İstanbul müjdeyi verdi! 2 şirket bedelsiz pay dağıtacak, hisseler yükselişte

Borsa İstanbul müjdeyi verdi! 2 şirket bedelsiz pay dağıtacak, hisseler yükselişte
Borsa İstanbul’da iki şirket bedelsiz sermaye artırımı için onay bekliyor. O şirketin sermayesi yüzde 1200 oranında artacak. İşte detaylar...

Söz konusu bir diğer şirket olan Mia Teknoloji ise sermayesini yüzde 1000 oranında artıracak ve şirket sermayesini 53,9 milyon TL’ye yükseltmek için şu anda SPK’dan gelecek olan onayı beklemeye devam ediyor. Şirketin hisse fiyatının ise bir ayda yüzde 300 değer kazandığı iddia ediliyor.

Borsa İstanbul'da SPK onayını bekleyen CASA ve Mia Teknoloji'nin bedelsiz sermaye artırımıyla ilgili performansı, şu an merak konusu. Uzmanlar, yatırımcılara bu şirketleri dikkatlice izlemelerini ve kararlarını veri analizine dayanarak almalarını öneriyorlar.

BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI NEDİR?
Bedelsiz sermaye artırımı, bir şirketin mevcut hissedarlarına yeni hisse senetleri dağıtarak gerçekleştirdiği bir finansal işlemdir. Bu tür bir artırımda, şirketin kayıtlı sermayesi içindeki bir miktar artış, mevcut hissedarlar arasında yeni payların ücretsiz olarak dağıtılmasını içerir. Yani, şirketin sahip olduğu sermaye artarken, mevcut hissedarlar ellerindeki hisseleri bir miktar artışla devralırlar, ancak bu artış karşılığında herhangi bir ödeme yapmazlar.


Bedelsiz sermaye artırımı genellikle şirketin mevcut hissedarlarına teşvik sağlamak, hisse senedi likiditesini artırmak veya şirketin sermaye yapısını güçlendirmek gibi amaçlarla gerçekleştirilir. Bu işlem, şirketin sermaye artışını sağlamak için yeni yatırımlar çekmesine ve büyümesine yardımcı olabilir.


Hisse senetleri bedelsiz olarak dağıtıldığı için, mevcut hissedarlar genellikle bu işlemi olumlu karşılarlar. Ancak, bu durumda şirketin değeri bölündüğü için, her bir hisse başına düşen kar veya temettü miktarı azalabilir.

BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİ VERİLMEMİŞTİR!

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum