Borsa mı gayrimenkul mü daha çok kazandıracak, halka arz tehdit mi uyandırıyor?

Borsa mı gayrimenkul mü daha çok kazandıracak, halka arz tehdit mi uyandırıyor?
Gayrimenkul Danışmanı Mert Başaran borsa yatırımcıları ve yatırımcı olma yolunda ilerleyen vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu.

Ünlü Ekonomist Mert Başaran youtube kanalından yayınladığı bir videoda merak edilen soruları yanıtladı. Dalgalanmalı bir seyir yaşayan ülke ekonomisinde gayrimenkul yatırımının mı yoksa borsa yatırımının mı daha karlı olacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Kendisinin de bir gayrimenkulcü olduğunu vurgulayan Başaran; “Bence nerede gayrimenkulcüyümdür sağlamcıyımdır ama son bir yıldır gayrimenkul almanın Çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer barınma ihtiyacınız varsa, Eviniz yoksa tabii ki ev alın çünkü bir daha hiç alamayabilirsiniz gidişat gösteriyor. Ama eviniz varsa 2 veya 3 evi almak şu anki şartlarda çok mantıklı görünmüyor. Bunun dışındaki diğer alternatifler borsa olabilir arazi yatırımı olabilir çok daha mantıklı gibi gözüküyor. Borsada da batmayacak iyi şirketler olması gerekiyor ve doğru fiyattan almamız gerekiyor. Benim borsa ile ilgili Herkese çok kısa bir önerim var. Borsayı merak eden bir sürü insan var. Arkadaşlar borsaya ilk defa gireceksiniz yıllarca biriktirdiğiniz bir para varsa kesinlikle müthiş paranızda girmeyin, benim önerim 5-10 bin lirayla girin. Katlayabiliyorsanız siz bu işi biliyorsunuzdur devam edip diğer paranızı da deneyebilirsiniz ama hiçbir şey bilmeden sırf kulaktan dolma bilgilerle teknik analiz nedir temel analiz nedir bilmeden alıp yaparsanız herkes kazanıyor diye yaparsanız sonra büyük ihtimalle O Hayat boyu kazandığımız paranın hepsini kaybedebilirsiniz.” dedi.

HALKA ARZ FURYASI BİR TEHDİT Mİ?
Halkalı arz furyasının çok tehlikeli olduğu vurgusunu yapan ünlü ekonomist Başaran; “Halka arz furyasının tehlikeli olmasının nedeni ise tamamen istatistik oluşumudur. Daha önceki halka arz fulyasında 17 tane şirket 115 tane halka arz açıldı ve 17 tanesi battı. Yine aynı şekilde yanılmıyorsam 2000'den bugüne kadar 55 tane şirket battı. Dolayısıyla halka arzuların şöyle bir riski var, normalde hiç borsayı bilmeyen, finansal okuryazarlığı olmayan kişiler hiçbir şey bilmiyorlar daha önceden hiç tecrübeleri yok ama o kadar çok televizyon reklamı görüyorlar ki şirketle ilgili gidiyorlar o şirketin hissesini alıyorlar. Yine orada ikinci bir risk ortaya çıkıyor o şirketlerde çok büyük bir talep olduğu için size çok küçük bir parça veriyorlar. Örnek veriyorum 3000 Liralık aldığınız hisse birkaç defa tavan yapıyor 20-30 bin lira oluyor, siz de diyorsun ki bu borsa çok karlı bir iş mi hiçbir şey bilmeye gerek yokmuş, 3000 liram 30.000 lira oldu ben gideyim 500.000'imi de yatırayım diyorsunuz. Bunun sonunda da çok sayıda batan, çok fazla para kaybeden sonra da borsa kötüymüş ülke kötüymüş, hayat kötüymüş diye lanet okuyan insanlar var. Bu çok tehlikeli. Son dönemlerde hiç borsa bilmeyip 1 milyon kişiye yakın insan halka arz ile borsaya girdi. Lütfen buna çok dikkat edin.” İfadelerine yer verdi.

BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİ VERİLMEMİŞTİR

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.