'Bunu yapandan daha az para kesilecek' Aracı olanları ilgilendiriyor

'Bunu yapandan daha az para kesilecek' Aracı olanları ilgilendiriyor
Milyonlarca araç sahibini sevindirecek haber sonunda geldi. Bunu yapan araç sahipleri çok daha az ödeme yapacak

Kamusonhaber.com.tr sitesindeki haberde araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir gelişmeye dikkat çekildi; Milyonlarca sürücüye rahat nefes aldıracak haber geldi. Yüksek trafik cezaları nedeniyle ceza almaktan korkan sürücüler ilgilendiren açıklama İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. İşte araç sahiplerini ilgilendire yeni düzenlemenin detayları

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, trafik cezası kesilen kişiler ödemeyi kısa süre içinde ödediği zaman büyük bir indirim uygulanacak.

Trafik cezalarında erken ödeme indirimi, trafik kurallarına uymak ve cezalardan kaçınmak isteyenler için önemli bir fırsattır. Bu indirimden yararlanmak için trafik cezanızın tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde ödeme yapılması yeterli oluyor.

Ödemenin taksitlendirme yapılmadan tek seferde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Trafik cezaları yıllık olarak güncellenir, bu nedenle ceza miktarları her yıl değişiklik gösterebilir. Erken ödeme indirimi ile trafik cezalarını daha düşük maliyetle ödeyebilirsiniz. 15 gün içinde ödenmeyen cezalara erken ödeme indirimi uygulanmaz ve ceza tutarına her ay yüzde 5 faiz eklenir.

3083132.jpg

NASIL SORGULAMA YAPILIR?

Trafik cezanızı sorgulamak için turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapabilir ve "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" bölümünden cezanızı sorgulayabilirsiniz.

Cezanızı ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi, PTT veya anlaşmalı banka şubeleri, vergi dairesi gibi çeşitli yöntemlerden faydalanabilirsiniz. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığıyla da ödeme yapabilirsiniz.

Erken ödeme indirimi, cezanın tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödendiğinde uygulanır. Taksitlendirme yapılmadan tek seferde ödenmelidir. Bu şartları yerine getirdiğinizde trafik cezanızı yüzde 25 indirimle ödeyebilirsiniz. Trafik cezaları her yıl güncellendiği için ceza miktarları da değişebilir.

ÖDENMEZSE CEZAYA FAİZ UYGULANIR

Cezanın tebliğ edilmesinden itibaren 30 gün içinde ödenmemesi durumunda her ay için yüzde 5 faiz uygulanır. Geç ödeme durumunda indirim hakkınızı ve taksitlendirme seçeneğini kaybedersiniz.

Kaynak:BBN