Çalışan emekliye kötü haber! Maaşlar düşebilir

Çalışmaya devam eden milyonalarca emeklinin orta vadeli program kapsamında genel sağlık sigortası pirimi ödeyeceği iddia edildi.
Çalışan emekliye kötü haber! Maaşlar düşebilir

Çalışmaya devam eden milyonlarca emeklinin orta vadeli program kapsamında genel sağlık sigortası pirimi ödeyeceği iddia edildi. 2022 yılında Meclis'ten çıkan EYT yasası sonrası, binlerce genç yaştaki emekli vatandaş emekli oldukları işlerde çalışmaya devam etti. Bu durum, sigorta sistemine büyük bir yük olarak hükûmetin karşısına çıktı. Yükü hafifletmeye çalışan hükümet, yeni çareler bulmaya çalışıyor. Masada çalışan emeklilerin, orta vadeli program kapsamında genel sağlık sigortası primi ile karşılaşacağı ihtimali gündeme geldi.

lira.jpg

Netlik getirilmedi...

Halihazırda çalışanlardan yüzde 12,5 genel sağlık sigortası primi kesiliyor; bu primin yüzde 7,5'i işveren, yüzde 5'i ise çalışan payı olarak belirlenmiş durumda. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerse genel sağlık sigortası primi ödemiyor. Ancak, bu yeni düzenleme ile birlikte emeklilerin sağlık primlerinin, çalıştıkları iş yerinden mi yoksa emekli maaşlarından mı kesileceği henüz netlik kazanmış değil. Bu belirsizlik, çalışan emeklilerin maaşlarında düşüşe yol açabilir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.