Çalışmayan ev hanımlarına destek var mı?

Çalışmayan ev hanımlarına destek var mı?

Türkiye'de evin düzeninden sorumlu tutulan, evdeki yapılacak tüm işleri üstlenen milyonlarca ev hanımı var. Peki devlet bu ev hanımlarına maddi destek sağlıyor mu? Bu konuya ilişkin olarak üretilen "Aile Destek Programı" ailelere destek olmayı sürdürüyor.

Çalışmayan ev hanımlarına yönelik devlet destek ödemeleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve 12 aylık bir süreç olarak tasarlanan Aile Destek Programı, Temmuz ayında sona ermişti. Ancak bu ödemelerin 2024 yılı sonuna kadar uzatılmasına karar verildi. Aileler, Aralık ayına kadar destek ödemelerinden faydalanmaya devam edebilecek.

DESTEK ÖDEMELERİ ŞARTLARI VE MİKTARI NEDİR?
2022’de başlatılan ve ihtiyaç sahibi hanelere yönelik olan Aile Destek Programı’nın süresi, bir yıl daha uzatıldı. Ödemeler, her ay düzenli olarak hesaplara aktarılmaya devam edecek. 9 Ağustos’ta yapılan son ödemelerle 3,8 milyar TL yardım dağıtıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu destekle ihtiyaç sahibi hanelerin yanında olduklarını belirterek, Aile Destek Programı kapsamında 3,2 milyon haneye 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği bileşeni kapsamında ise 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL ödeme yapıldığını açıkladı.

tl-para.jpg

DESTEK TUTARLARI NASIL BELİRLENİYOR?
Destek miktarı, hanedeki kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirleniyor. Gelir aralığına göre yapılan ödemeler şu şekildedir:
• 450 TL ve altı gelir için: 1.250 TL
• 450 TL üzeri – 911,15 TL arası gelir için: 1.100 TL
• 911,15 TL üzeri – 1372,30 TL arası gelir için: 950 TL
• 1372,30 TL üzeri – 5.667,37 TL arası gelir için: 850 TL

Ayrıca, hanedeki çocuk sayısına göre de ek destekler sağlanıyor. 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL ve 5 veya daha fazla çocuğa sahip ailelere ise 650 TL destek ödemesi yapılıyor.

maddi-destek-tl.jpg

KİMLER AİLE DESTEK PROGRAMINDAN FAYDALANABİLİR?
Bu destekten yararlanmak isteyenler için belirli şartlar bulunuyor. Destekten faydalanamayan gruplar arasında; Türk vatandaşı olmayanlar, Mavi Kart sahipleri, yurt dışında ikamet edenler, kamu çalışanları ve noterler yer alıyor. Ayrıca, cezaevi ya da tutukevinde bulunanlar, öğrenci yurtlarında kalanlar ve zorunlu askerlik görevini ifa edenler de destek programı kapsamı dışında tutuluyor.

Devletin ihtiyaç sahiplerine yönelik destek ödemeleri, belirlenen kurallar çerçevesinde sürdürülecek ve yıl sonuna kadar devam edecek.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.