Çözüm ortağınız; BST Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim A.Ş.
İnsan Kaynakları Çözümleri Direktörü Ayşegül Aktaş, BST Kurumsal Danışmanlık Eğitim A.Ş. ‘yi tanıttı. Aktaş yaptığı açıklamada, “BST Kurumsal Danışmanlık Eğitim A.Ş. sektör ve danışmanlık tecrübesi bulunan kadrosu ile şirketlere, bilgi, sistem ve teknoloji odaklı çözümler sunmayı hedefleyen bir şirkettir. Danışmanlık yapılan veya hizmet alan şirketlere, İnsan Kaynakları Uygulamaları, İşe Yerleştirme Hizmetleri, Çalışma Hayatı Mevzuat Denetimi, Satın Alma Süreç Yönetimi, Sözleşme Yönetimi ve KVK Sistem Yönetimi alanlarında danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. BST Çözüm Merkezi olarak hizmet verdiğimiz alanlardan biri de danışan şirketlerimize insan kaynakları süreçlerinde gerekli olan desteği vermektir. Bu doğrultuda hizmet verdiğimiz firmaların hedeflerini göz önünde bulundurarak, insan kaynakları yönetimini tüm fonksiyonlarıyla kurgulamaktayız. Firmalarımız ile yaptığımız görüşmeler ile onları dinliyor, ihtiyaçlarını ve beklentilerini iyi analiz ediyoruz. Firmalarımızı bize getiren noktada, en önemli ihtiyaçları, talepleri ve beklentileri bizim önceliğimiz ve çalışma planımızdaki ana hareket noktalarımız oluyor” dedi.
“MÜKEMMEL EŞLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
İnsan kaynakları danışmanlık hizmetinizden de bahseden Aktaş, “BST Çözüm Merkezi, İnsan kaynakları danışmanlık hizmetleri kapsamında; insan kaynakları planlaması, personel özlük yönetimi, çalışma hayatı mevzuatı çerçevesinde süreç denetim ve yönetimin yapılması, ücret yönetimi, bordrolama süreci, seçme ve yerleştirme süreç yönetimi, işten çıkış yönetimi, motivasyon yönetimi, performans yönetimi, eğitim yönetimi ve kariyer yönetimi başlıkları altında hizmetlerimizi sunmaktayız. Ayrıca Seçme ve yerleştirme danışmanlık hizmetlerimiz de mevcut. Hizmet verdiğimiz firmalarımızın ihtiyaçlarına kurum kültürüne ve dinamiklerine uygun iş göreni bularak uzun süreli istihdam edilmesini sağlamanın yanında pozisyonun da adayın kariyer beklentilerine uygunluğuna dikkat ederek en mükemmel eşleştirmeyi hedefleriz. Adaylar ve kuruluşlar arasında güvenli bir köprü görevi üstlenerek üst düzey yönetici seçmenin çok ciddi bir tecrübe ve araştırma gerektirdiğinin bilincinde olarak en titiz çözümleri sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
“İNSAN KAYNAKLARI DEĞİŞİME VE GELİŞİME AYAK UYDURMALIDIR”
2021 yılında insan kaynakları alanında öngörülerini de paylaşan Aktaş, “Personel sayısı çerçevesinde belirli ölçeğin altındaki şirketler, insan kaynakları departmanına yatırım yapmıyor ya da bu alanda gerçekten yetkin personel çalıştırmıyor. Türkiye’de İK departmanının önemi son dönemlerde yeni yeni anlaşılmaya başlandı. 2021 İK trendleri arasında profesyonel İK şirketlerine yönelim görülecek. Ülkemizde başarılı İK şirketleri ortaya çıkmaya başladı. Orta ve küçük ölçekli işletmeler İK bütçesi daha uygun olan profesyonel İK danışmanlığı hizmeti almak için profesyonel şirketlerden destek almayı deneyecek. 2020 Yılından önce şirketlerin yan hak uygulamaları olarak sunduğu, esnek çalışma sistemi başlığı altında yer alan, home office çalışma sistemi 2020 yılından itibaren Covid 19’un etkisi ile yan hak olmaktan çıkıp çalışma sistemi olarak yerini almaya başladı. 2021 yılı her şeyin uzaktan ama eskisinden daha motive ve performansla ile yönetilmesi gereken bir dönem. Şirketlerin satış departmanlarının da içinde bulunacağı birçok departman home office alışma uygulamasına geçiş yapmaya başladı. Bu süreçte insan kaynakları dijitalleşmeyi fırsat olarak görmeli dijital dünyaya yatırım yapıp değişime ve gelişime ayak uydurmalıdır. Şirketlerin tüm birimlerinin işyerinden bağımsız olarak süreçlerini yönetilebilmesi ve takip edilebilmesi için beklentilerin belirlenip, etkin planlama ve iletişim ile şirket etkinliğinin korunmasına destek olmalıdır” ifadelerine yer verdi.
“ÇEVİKLİK İLKESİ İLE HAREKET ETMELİLER”
Aktaş, şirketlerde etkinliğin korunması için stratejik seviyede çeviklik ilkesi ile hareket etmeliler yani çevresel değişiklikler, Pazar eğilimleri ve müşteri beklentilerindeki farklılaşmayı erken algılamalı, hemen yorumlayıp, yapılması gerekenlerin kararlarını biran önce alması gerekmektedir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Alınan kararların uygulamasında atak, esnek ve hızlı olunabilmesi için insan kaynakları şirketin operasyonel seviyede çevikliğini destekleyerek çalışanların değişikliklere adapte olabilme, yeteneklerini geliştirilip çevikleştirilmesi gerekmektedir. İnsan kaynakları planlamalarını hazırlarken çalışanların yaratıcılık ve inovasyon, bilgi okuryazarlığı kendi farkındalıklarını yükseltme bilişim teknolojilerine yetkinlik, problem çözme ve karar alma, risk analizi yapabilme gibi birçok konuda geliştirilmesi gerekmektedir.” Ayşegül Ertul
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.