Dev banka iflasın eşiğinde... Müşteriler bankaya koşup paralarını çekiyor

Dev banka iflasın eşiğinde... Müşteriler bankaya koşup paralarını çekiyor
Dünyaca ünlü dev banka iflasın eşiğine geldi. Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı. Bankanın hisseleri çakıldı. Gelen son bilgilere bankanın hisseleri resmen çakılmış durumda

Kamusonhaber.com.tr'deki habere göre; Dev bankayla ilgili flaş bir iddiaya yer verildi. ABD'nin New York Community Bancorp adlı bankası, iflasın eşiğinde. Ticari gayrimenkullere dayalı sorunlu krediler, hissedarları endişelendirdiği ve bu durum Moody's tarafından kredi notunun düşürülmesine sebep oldu. Bankanın iflasın eşiğine gelmesi sektörde şok etkisi yaratırken müşteriler de bankaya koşarak paralarını çekmeye başladı.

HİSSE DEĞERLERİ ÇAKILDI

NYCB geçtiğimiz haftalarda 2023'ün dördüncü çeyreğine ait bilançosunu açıkladı ve geçen yılın son çeyreğinde 252 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

Ayrıca bankanın temettü kesintisine gittiği belirtilen açıklamada, hissedarlara yapılan üç aylık ödeme 5 sente düşürüldü. Müşteriler paralarını apar topar çekmeye başladı. Bankanın hisse senedi değeri çakıldı ve yaklaşık %60 düştü. Banka, 1997'den bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu. Hissedarlar kredi portföyünün kötüleşen durumunu gizlemekle suçladığı bankaya dava açtı.

Kaynak:BBN