Doğal gaz dönemi sona ermişti! Sırada elektriğe zam mı var?

Doğal gaz dönemi sona ermişti! Sırada elektriğe zam mı var?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise bugün nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Bu kapsamda uzman isim elektrik fiyatlarına zam gelebileceğini açıkladı.

2023 yılında doğal gaz indirimi ile nefes alan vatandaşların 1 Mayıs 2024 tarihi ile kampanyayı tamamlamıştı. Ek olarak 150 lira daha ödenecek olan doğal gaz faturalarının yanı sıra bir zam da elektriğe mi gelecek sorusu gündeme geldi.

ELEKTRİK FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Kara, X hesabından tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir grafik paylaştı. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Kara’nın paylaştığı grafiğe göre elektrik fiyatları 2023’ün ilk dört ayında yatay seyrederken, TÜFE’de sert bir yükseliş yaşandı. Bu grafiği, “Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır.” notuyla paylaşan Kara, grafiğin %100'ün üzeri bir zamma işaret ettiğini fakat muhtemelen artışın bu seviyenin altında kalacağını da belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise bugün nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. TÜİK’in hesabına göre nisanda aylık enflasyon yüzde 3,18, yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak tespit edilmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2024 için yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 36 olarak belirlenirken, Merkez’in tahmin aralıklarında üst bant yüzde 42 olarak tespit edilmişti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.