Dönüşüm başlıyor
İMAR VE ŞEHİRCİLİK
Konya Büyükşehir Belediyesi “Benim Şehrim” sloganıyla yürüttüğü çalışmalarla şehrin çehresini değiştiriyor. Konya’yı modern şehirler statüsüne taşımak amacındaki Büyükşehir Belediyesi; 2020 yılında kentsel dönüşüm stratejik planı çerçevesinde şehirleşmeye büyük önem verecek. TOKİ işbirliğiyle 5 bin civarında yeni konutun Konya’ya kazandırılması adını çalışmalar sürerken, 920 konutluk ilk etap projenin kısa süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
TARİH ORTAYA ÇIKIYOR
Alaaddin Tepesi Çevresi Cephe Düzenlemesi, Mevlana Çarşısı ile Altın Çarşı’nın yıkılarak tarihi bölgeye yakışır bir hale getirilmesi adına önümüzdeki ay ilk çalışmalar başlatılacak. Kültürel, sosyal ve ekonomik değerleri arttıracak projelerle bölge esnafının kazancının artmasını sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi; Kapı Camii-Aziziye-Sultan Selim tarihi aksını ortaya çıkarmak ve Mevlana Meydanı’nda büyük bir dönüşüme imza atmak amacında.
YENİ DÖNEM PROJELERİ
Büyükşehir Belediyesi; eski Sanayi’nin taşınması, Eski Stadyum Millet Bahçesi ve Selatin Camii’nin inşaası, yeni otogar yapımı ve Sille bölgesindeki 3 milyon 521 bin metrekarelik alanda 4 bin 789 daireyi kapsayan yatay mimari ve “akıllı şehirler” tasarımına uygun Cephanelik Dönüşüm Projesi; Konya’nın yakın dönem projeleri arasında yer alıyor.
ARSA STOĞU ARTTI
Konya Büyükşehir Belediyesi kaynak üretmek ve yatırım sahaları açmak adına arsa stoğunu arttırmaya büyük önem veriyor. Son 1 yılda arsa stoğunu 14 milyon metre karenin üzerinde arttıran Büyükşehir Belediyesi; 2015 yılında 7 milyon 161 bin metrekarelik arsa stoğuna sahip iken 2019 sonunda bu rakamı 34 milyon 611 bin metrekareye çıkardı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.