Ehliyet almayanlara son uyarı geldi! 2025 yılında dev zam geliyor

Ehliyet almayanlara son uyarı geldi! 2025 yılında dev zam geliyor

2024 yılının son çeyreğine girdiğimiz bu aylarda sürücü adaylarına büyük uyarı geldi. 2025 yılında ehliyetlere dev zam geliyor

Konya Sürücü Kursları Derneği Başkanı Zahir Renklibay gündem açıklamalarında bulundu. Sürücü kurslarında yeni dönemin başladığını ifade eden Başkan Renklibay, "Artık tek güzergahta yapılan tarih olacak. Yeni sistemde 2 farklı güzergah kullanılacak bu güzergahlar sürücü kursları adayları kura yöntemi ile belirleyecek" dedi.

SÜRÜCÜ BELGELERİNE DEV ZAM GELİYOR

B sınıfı için 16 saat olan eğitim şartı artık kaldırıldı diyen Başkan Renklibay, "Yeni dönemde artık hazır olmayan sürücü adayları tam olarak hazır olduklarında sınava girecekler. Kursiyerler artık manuel vitesten otomatik vitese geçiş yapacaklar. Bundan sonraki süreçte manuel araç ve otomatik araç seçme devri bitti. Direksiyon sınavları 35 dakikadan 40 dakikaya çıkacak. Bundan sonrada sürücüler akşam 21.00 sularına kadar direksiyon eğitimi alacak. Ehliyet yeni dönemde yani 2025 yılında 18 bin ila 20 bin TL arasında olması bekleniyor. Ehliyet ihtiyacı olan vatandaşlar 2025'ten önce başvuru yaptıkları takdirde zamdan etkilemeyecek. Sürücü kursları eğitmenleri artık eğitime tabi olacak. Hazır olmayan sürücü adayları artık sınava giremeyecek" ifadelerine yer verdi. Söz konusu 2024 yılı ehliyet taban fiyatları Konya'da 11 bin ila 13 bin TL arasında değişiyor.

*CİHAD ALPAN - BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.