EPDK itiraz etmişti, motorin ve benzine indirim geldi

EPDK itiraz etmişti, motorin ve benzine indirim geldi
Son dönemlerde gündeme gelen ve petrol piyasasındaki düşüşün pompa fiyatlarına yansımamasına itiraz eden EPDK fiyatların düşüşe geçtiğini açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son süreçte bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürün fiyatlarının rafinerilere sağladığı fiyat avantajının tüketicilere de yansıtılması için harekete geçti. Bu kapsamda EPDK’nın vermiş olduğu karar doğrultusunda 22.02.2024 Perşembe gününden geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı Motorin grubunda 1,10 TL Benzin grubunda 76 Kuruş Fiyat indirimi olacak.

NE OLMUŞTU?

EPDK rafinerilere yazı göndererek ham petroldeki indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi. Güncelleme ile birlikte benzin ve motorinin litresinde 1,5 liraya kadar indirim olacak. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz gerek uluslararası piyasalardaki gerekse yurt içindeki fiyat hareketlerini titizlikle takip ettiklerini belirterek, ithal ham petrol ve işlenmiş ürünler ile ilgili ortaya çıkan fiyat avantajlarının tüketicilere de yansıtılması için rafinerilere yazı gönderdiklerini açıklamıştı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.