ESK kesim fiyatlarını düşürdü! İndirim piyasaya yansımadı

ESK kesim fiyatlarını düşürdü! İndirim piyasaya yansımadı
ESK'da dana kesim fiyatı 13 lira, kuzu kesim fiyatı da 8,7 lira geriledi. Et ve Süt Kurumu, dört koldan ithalata devam ederken, kıyma fiyatları 500 lira bandında seyretmeye devam ediyor.

ESK et fiyatlarında indirime gitti. Kurban bayramından sonra tekrar yükseliş trendine giren karkas kesim fiyatları, bu hafta genel seyrin aksine düştü. Tarımdan Haber'den alınan bilgilere göre; Dana kesim fiyatı 13 lira, kuzu kesim fiyatı da 8,7 lira geriledi. Et ve Süt Kurumu, dört koldan ithalata devam ederken, kıyma fiyatları 500 lira bandında seyretmeye devam ediyor. Piyasanın en yakın takip ettiği kesim fiyatlarında ise dalgalı bir seyir söz konusu. Kurban Bayramının hemen ardından yükselmeye başlayan kesim fiyatları, bu hafta genel beklentinin aksine geriledi. Fiyatların gerilemesinde ithal besilik hayvanların gelmeye başlamasının etkili olduğu kaydediliyor.

UKON, 11 Temmuz haftasına ait dana ve kuzu kesim fiyatlarını yayınladı. Buna göre dana ve kuzu kesim fiyatları geçen haftaya göre geriledi. Geçtiğimiz hafta dana yağsız kesim fiyatı 338 lira iken, bu hafta 13 lira gerileyerek 324 liraya düştü. UKON tarafından yayınlanan güncel kesim fiyatlarına göre kuzu yağsız kesim fiyatları da düştü. Geçtiğimiz hafta 371 lira olan kuzu kesim fiyatı, 8,7 lira gerileyerek 362 liraya düştü.

kesimfiyati.webp

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum