ESK Polonya'dan et ithal etti, rakamlar bu hafta sabit kaldı

ESK Polonya'dan et ithal etti, rakamlar bu hafta sabit kaldı
Kırmızı et kesim fiyatları bu hafta sabit kaldı. Dana yağsız kesim fiyatı ortalama 330 lira, kuzu kesim fiyatı da 381 lira olarak gerçekleşti. Fiyatların sabit kalmasında ESK’nın Polonya’dan yaptığı karkas et ithalatı önemli bir rol oynadı.

Kırmızı et fiyatlarında yükseliş artık duraklama dönemine girdi. Bu kapsamda Karkas kesim fiyatları bu hafta değişmeyerek, sabit kaldı. Fiyatların sabit kalmasında ESK’nın Polonya’dan yaptığı karkas et ithalatı önemli bir rol oynadı. UKON, haftalık güncel et kesim fiyatlarını yayımladı. Tarımdan Haber'den alınan bilgilere göre; Dana yağsız kesim fiyatı bölgeler arası ortalama 330 lira seviyesinde seyrederken, kuzu yağsız kesim fiyatları da 381 lira seviyesinde bulunuyor.

BÖLGELER ARASI EN YÜKSEK KESİM KARADENİZ'DE

Bölgeler arası en yüksek et kesim fiyatı 337,70 TL ile Karadeniz başı çekerken, hemen ardından 337 TL ile Marmara Bölgesi geliyor. En düşük karkas kesim fiyatı ise 321,70 TL ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer alırken, hemen ardından 322 TL ile Akdeniz Bölgesi geliyor.

ET PİYASASI SAKİNLEŞTİ

Dana yağsız kesim fiyatı ortalama 330 lira, kuzu kesim fiyatı da 381 lira olarak gerçekleşti. Fiyatlar bir önceki haftanın fiyatları ile aynı kaldı. Kesim fiyatlarının yanında canlı hayvan fiyatlarında da benzer bir piyasa görülüyor. Canlı hayvan fiyatlarındaki artışta son haftalarda durmuş görünüyor. Canlı hayvan fiyat artışlarının durması, kesim fiyatlarının da yükselişini durdurmuş gibi görünüyor. Et piyasasının sakinleşmesinde ESK’nın karkas et ithalatı ve Güney Amerika’dan ithal edilen besiliklerde önceden yaşanan sorunların da son bulması piyasaların ateşinin düşmesinde önemli bir etken olarak görünüyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.