Et kesim fiyatı düştü. İşte kuzu ve dana kesim fiyatları

Et kesim fiyatı düştü. İşte kuzu ve dana kesim fiyatları
Kurban Bayramı’na doğru canlı hayvan kesim fiyatlarında düşüş başladı. UKON tarafından yayınlanan en son et kesim fiyatlarına göre kuzu kesim fiyatı ve dana kesim fiyatı düştü.

Son günlerin en fazla tartışma konularının başında et fiyatları geliyor. Kırmızı etteki önlenemez yükseliş et tüketimini giderek zorlaştırırken bu hafta piyasalarda az da olsa bir durulma yaşandı.

Tarımdan Haber’in haberine göre; Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) haftalık en son et kesim fiyatlarını yayımladı ve haftalık canlı kuzu kesim fiyatları ve dana kesim fiyatı belli oldu. 16 Mayıs tarihli güncel kuzu ve dana kesim fiyatlarına göre, kesim fiyatları bu haftada geriledi. Canlı kuzu kesim fiyatları ile dana kesim fiyatları son üç haftadır geriliyor. UKON tarafından yayınlanan bölgeler arası kesim fiyatlarına göre dana yağsız kesim fiyatı 352 liradan 348 liraya, kuzu yağsız kesim fiyatı da 398,5 liradan 392,2 liraya geriledi. Bölgeler arası kesim fiyatlarında en sert düşüş Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşandı. Dana kesim fiyatı 10 lira birden düştü. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 345 lira olan dana yağsız kesim fiyatı 335 liraya geriledi. Canlı kuzu kesim fiyatlarında en çok düşüş Ege Bölgesinde görüldü. Ege Bölgesinde önceki hafta 425 lira olan kuzu kesim fiyatları, 15 lira birden gerileyerek 410 liraya düştü.

İşte güncel kesim fiyatları

tarim.jpg

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.