Ev sahipleri için geri sayım başladı. işlemler e-Devlet üzerinden yapılacak

Ev sahipleri için geri sayım başladı. işlemler e-Devlet üzerinden yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu kira sözleşmelerinin e-Devlet'te taşınmasına ilişkin kararında geri sayım başladı. Çok yakında tüm kira sözleşmeleri dijital ortam üzerinden yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde önemli bir yeniliği duyurarak kira sözleşmelerinin e-Devlet platformuna taşınmasına yönelik bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda, artık tüm kira sözleşmeleri dijital ortamda yapılacak ve süreç e-Devlet üzerinden yürütülecek. Sözleşmelerin dijital ortamda düzenlenmesi sayesinde, hem mülk sahipleri hem de kiracılar için bürokratik işlemler daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanacak.

Picture background

Ayrıca, bu uygulama ile kira sözleşmelerinin kayıt altına alınması ve takip edilmesi de kolaylaşacak. Yeni sistemin, vergi denetimleri ve kira anlaşmazlıklarının çözümünde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Bakanlık, bu dijital dönüşümün kısa süre içinde devreye gireceğini belirterek, geri sayımın başladığını duyurdu.

Picture background

İki aşamalı sistem anlaşmazlıkların önüne geçecek

Bakanlığın açıklamasına göre bu değişiklikle birlikte kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacağı için ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar minimuma inecek. E-Devlet üzerinden 'Kira Sözleşmeleri' diye aratılarak bulunabilecek bu hizmet iki aşamalı bir süreçten oluşacak, sözleşme dijital ortamda ev sahibi tarafından oluşturularak kiracının onayına sunulacak.

Picture background

"Sözleşmeler kolay ve güvenilir şekilde yapabilecek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyla ilgili şunları kaydetti:

Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı'yla kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilecek.

Uygulama, vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme oluşturmasına fırsat tanıyacak. Vatandaşlarımız kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden de kurtaracak. Bürokrasi daha da azalacak. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması için veri temin edilecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.