EYT mağdurları meydana inecek. Mitingler başlıyor

EYT mağdurları meydana inecek. Mitingler başlıyor

Kademeli emeklilik müjdesi milyonlarca vatandaş beklerken konuya ilişkin Meclis'te herhangi bir adım atılmadı. EYT mağdurları büyük mitingde bir araya gelerek seslerini duyuracak.

Kademeli emeklilik sistemi yeniden gündem oldu. 1 gün ile 17 yıl beklemek zorunda kalan mağdurlar yasanın çıkmasını bekliyor. 2008 yıl sonrası için de 65 yaş emekliliğin mümkün olmadığını belirten mağdurların gözü hükümete çevrilmişti ancak herhangi bir adımın atılmaması ardından seslerini duyurmak isteyen EYT mağdurları 27 Ekim Pazar günü Kartal Mitinginde bir araya gelecekler.

TÜM MAĞDURLAR DAVET EDİLDİ

Emeklilikte Adalet Derneği'nin organize ettiği programda hakkında, "27 Ekim Pazar 14:00’de İstanbul Kartal Miting Alanında toplanacak. Yaşanan bu adaletsizliği haykıracağımız mitingimizde sizi de aramızda görmekten şeref duyacağımızı bildirmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

EYT MAĞDURU NE DEMEK?

Seçim öncesi gerçekleştirilen EYT düzenlemesiyle milyonlarca kişi emekli olsa da, bazı sigortalılar bu düzenlemenin dışında kaldı. Özellikle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi yapmış ve gerekli prim gün sayısını doldurmuş ancak yaş haddine takıldığı için emekli olamayanlar mağdur kaldı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.