Gram altın 3 bin liraya fırlayacak! Temmuz kritik viraj

Gram altın 3 bin liraya fırlayacak! Temmuz kritik viraj
Altının ons fiyatı ise şu sıralarda bir önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 2 bin 404 dolardan işlem görüyor. Türkiye piyasalarında ise gram altın 2 bin 550 lira seviyesinde seyrediyor.

Ünlü Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, "Gram altın da 2567 lira seviyesine yükseldi. Bayramdan önce onlarca kez temmuz ayının hazırlığını yapın, yeni yükselişler başlıyor, rekorlara hazırlanın diyordum. Yıl sonuna kadar beklentimiz pozitif yönde. 3000-3500 lira aralığını bekliyoruz. Temmuz ayından itibaren her ay rekor test edecek altın piyasası bekliyorum" dedi.
Altında yükseliş devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasadaki gelişmeler için "Dananın kuyruğu koptu, coşku başladı" yorumunu yaptı. Memiş, Youtube kanalında yaptığı yayında, "Ons altında veriler sonrası yaklaşık 40 dolarlık bir yükseliş gördük. 2400 dolar seviyesinin üstüne yerleşmek isteyen bir ons altın var artık. Bundan sonraki bant aralığımız 2400-2450 dolar bant aralığı olacak ancak cuma günü ÜFE verisi var. Cuma da önemli. ÜFE verisinin ardından daha sağlıklı yorum yapabileceğiz. İki günde dalgalanmalara oldukça dikkat etmeniz lazım." dedi. Memiş son olarak, "Şu anda görünüm pozitif. Neden altın fiyatları yükseldi? Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın eylül ayı itibarıyla faiz indirimine başlayacağını fiyatlamaya başladı. Enflasyon rakamları geriledi. Fed'in faiz indirimi ihtimalleri güçlenmiş oldu. O yüzden faiz indirimleri eşittir altın ve gümüş fiyatlarının yükselişi anlamına geliyor. O yüzden bu coşkuyu piyasalar satın almaya başladı" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.