Gram altın freni koparttı, karardan sonra yeni rekor geldi

Gram altın freni koparttı, karardan sonra yeni rekor geldi
Gram altın fiziki piyasalarda ise dünkü kapanışa göre 1.981 liradan kendisine alıcı bulurken son yükseliş, gram altının tüm zamanların zirvesinde işlem gördüğüne işaret etti.

Merkez Bankası’nın yılın son faiz kararı sonrasında gram altın fiziki piyasalarda rekor tazeledi.
Haftanın son işlem gününde altının ons fiyatı 2.048 dolardan işlem görürken, yurt içi piyasalarda dolar kuru ise TCMB’nin faiz kararının ardından 29,20 liraya çıktı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 47 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altının gram fiyatı 1922 lira, çeyrek altın 3 bin 146 liradan satılıyor. doviz.com'dan alınan bilgilere göre; Dolar/TL ve ons altındaki ılımlı yükselişin desteğiyle gram altın ise bankalararası piyasada 1.938 lirayı test ettikten sonra saat 10.15 itibarıyla 1.923 liradan işlem gördü. Gram altın fiziki piyasalarda ise dünkü kapanışa göre 1.981 liradan kendisine alıcı bulurken Çarşı fiyatlarındaki son yükseliş, gram altının tüm zamanların zirvesinde işlem gördüğüne işaret etti. Dün açıklanan makroekonomik veriler ise Fed'in faizleri beklenenden daha hızlı düşürebileceği tahminlerini destekleyerek ons altının ılımlı yükselişini sürdürmesinde temel itici güç olmuştu.

EN GÜÇLENMEYİ O ZAMAN KAYDETMİŞTİ

Dünkü verilere göre, ABD ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,9 ile beklentilerin altında büyümüş ancak bu dönemde yapılan aşağı yönlü revizyona rağmen ülke ekonomisi 2021'in dördüncü çeyreğinden bu yana en güçlü büyümesini kaydetmişti. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ise Fed'in gelecek yıl toplamda 150 baz puanlık bir faiz indirimine gideceği öngörülürken, banka projeksiyonunda söz konusu indirim daha önce 75 baz puan seviyesindeydi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.