Hazine Bakanlığı Türkiye'nin toplam dış borcunu açıkladı

Türkiye'nin brüt dış borç stoku, bir yılda 36,2 milyar dolar artarak 512 milyar dolara ulaştı.
Hazine Bakanlığı Türkiye'nin toplam dış borcunu açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Haziran 2024 itibarıyla Türkiye’nin brüt ve net dış borç stoku, Hazine garantili dış borç stoku ve kamu net borç stoku ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç stoku verilerini paylaştı.

Açıklanan verilere göre, Türkiye’nin brüt dış borç stoku 512 milyar dolar seviyesine ulaşırken, bu rakamın milli gelire oranı yüzde 42,6 olarak belirlendi. Aynı dönemde net dış borç stoku 265,4 milyar dolar olurken, bunun milli gelire oranı yüzde 22,1 olarak kaydedildi.

Hazine garantili dış borç stoku 16,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Kamu net borç stoku ise 6 trilyon 337 milyar lira olarak hesaplanırken, bu stokun milli gelire oranı yüzde 18,1 oldu.

AB tanımlı genel yönetim borç stoku da 9 trilyon 144 milyar lira olarak kayıtlara geçti ve bu rakamın milli gelire oranı yüzde 26,1 olarak açıklandı.

Bir önceki yılın aynı döneminde, 30 Haziran 2023 tarihinde, Türkiye'nin brüt dış borç stoku 475,8 milyar dolar olmuş, stokun milli gelire oranı ise yüzde 46,5 olarak belirlenmişti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.